В битка на непоставените: Световният №89 подчини квалификант и е на финал в Уинстън Сейлъм

от в 06:29 на 27.08.2022
Мартин Петков

Нагледахме се на множество изненади от началото на американското турне, а най-интересното е, че все още сме в очакване да започне същинската част на US Open в понеделник. В навечерието на Откритото първенство на САЩ тенис елитът логично избра да си вземе едноседмична почивка от състезанията, което пък отвори вратата за по-нискоранкираните играчи да разгърнат потенциала си на единствената АТР надпревара през тази седмица, която се проведе в Уинстън Сейлъм.

По-рано днес в първия полуфинален двубой 34-годишният Адриан Манарино неочаквано повали втория поставен в схемата Ботик ван де Зандсхулп и се класира за финала, а там неговият съперник трябваше да бъде определен в крайно непредсказуемия втори полуфинал, който изправи световния номер 89 Ласло Джере срещу стартиралия още от квалификациите своето участие и намиращ се извън първата стотица Марк-Андреа Хюслер. Сблъсъкът позволи на двамата състезатели да покажат най-доброто, на което са способни, докато ние се насладихме на 2 часа и 20 минути здрава битка, която в крайна сметка приключи в полза на сърбина Джере, който се поздрави с победата в тайбрек сета след 7:6(3) 7:6(5) и утре срещу Манарино ще търси своя трети АТР трофей в кариерата.

Още в началните моменти от двубоя швейцарецът опита да си спечели ранно предимство, като разполагаше с два брейкбола, но до нещо повече не се стигна. Измина дълго време, преди да видим следващите шансове за посрещач, които отново бяха в полза на Хюслер и дори представляваха два сетбола, но подобно на по-рано той ги пропиля, за да станем свидетели на тайбрек, в който обратно на статуквото на корта до този момент Джере беше далеч по-стабилен в изявите си и отмъкна откриващия сет.

Във втората част световният номер 102 наглед разочарован от изпуснатите възможности изгуби концентрация и инкасира брейк, но за сметка на това бързо се реабилитира и възстанови паритета при 3:3. Сръбският тенисист от своя страна прие дефанзивна роля, която му гарантира печелене на собствените подавания и той дочака своите шансове късно в сета, когато имаше на сметката си цели седем мачбола, на начален удар на противника всичките, но ги профука неистово и отново се стигна до тайбрек. Хюслер опита да се бори в дългия гейм, но подобно на по-рано Джере беше безпощаден в ключовите точки и посредством минипробив за 6:4 съумя да оползтвори деветия си мачбол, за да сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на непоставените: Световният №89 подчини квалификант и е на финал в Уинстън Сейлъм Мартин Петков
Теми:  
atp | ласло джере | Марк-Андреа Хюслер | уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook