В първи топ сблъсък за сезона: Нори разплака домакините и даде аванс на Великобритания

от в 13:53 на 29.12.2023
Мартин Вичев

Първата ракета на Великобритания Камерън Нори победи Алекс Де Минор в мач, продължил 2 часа и 23 минути - 6:4 2:6 7:6. Британецът даде предимство за държавата си срещу домакините от Австралия, надвивайки най-високо ранкираният им тенисист. С този успех, световният номер 18 извежда страната си напред срещу "кенгурутата" с 1:0 победи. 

Мачът започна силно за представителя на Великобритания, който още в първия гейм на срещата, си осигури три възможности за брейк, като успя да го реализира от втория опит. Впоследствие, Нори затвърди пробива с безпроблемен гейм и на бърза ръка поведе с 2:0. До края липсваха изненади, като властваше предимството на сервиращия и след 35 минути игра, британецът, който в хода на сета ясно се отличи като по-добрият тенисист, спечели първата част.

В началото на вторият сет, Нори продължи да демонстрира по-качествена игра и си осигури възможност за пробив още в първия гейм, но не успя да се възползва от нея и Де Минор откри сметката си. Последваха лесни геймове за двамата представители на топ 20. В шестият гейм на сета, първата ракета на домакините зададе високо темпо на тенис и успя да се сдобие с първи шанс за брейк от началото на мача. Австралиецът хвърли всички сили в точката и успя да пробие с фамозен бекхенд по правата, повеждайки с 2:4. До края на сета Демона реализира още един пробив и затвори втората част, подновявайки равенството в общия резултат на сблъсъка.

Началото на третият сет, не бе белязано от изненади и двамата играчи демонстрираха стабилност на сервиз. Първият по-завързан гейм дойде чак в средата на сета, когато австралиецът се възползва от по-консервативната игра на Нори и се сдоби с възможност за брейк, който обаче не успя да материализира. Въпреки пропуснатият шанс, Де Минор продължи да бъде по-стабилният тенисист и се опитваше всячески да вземе предимство, ала Нори устояваше на напрежението и ударите на намиращият се под номер 12 в света австралиец и това ни доведе до логичен завършек на срещата, а именно тайбрек. 

Дългият 13-ти гейм започна с размяна на минипробиви между двамата тенисисти. Британецът обаче превключи на по-висока предавка и спечели следващите две подавания на представителя на домакините, за да поведе с 4:1 точки в тайбрека. Неточностите от ракетата на Алекс Де Минор зачестиха и с двойна грешка, мача приключи при резултат 7:2 в тайбрека за разочарование на домакините и техния капитан Лейтън Хюит.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първи топ сблъсък за сезона: Нори разплака домакините и даде аванс на Великобритания Мартин Вичев
Теми:  
united cup | алекс де минор | камерън нори

Коментари





Следвайте ни в Facebook