В сблъсък на шампиони: Фриц се справи с Де Минор и ще търси втора титла в Ийстбърн!

от в 21:52 на 24.06.2022
Мартин Петков

Тейлър Фриц стартира по ужасяващ начин тревния сезон и загуби откриващите си мачове на надпреварите в Хертогенбош и Куинс, поради което през тази седмица се включи на турнира в Ийстбърн, където преди три години вдигна първия АТР трофей в кариерата си, без особени очаквания и с надеждата все пак да запише първи успех на зелено преди започващия идния понеделник Уимбълдън. Първата ракета на САЩ откри кампанията си в английския град с две двусетови победи и предвид позицията си в схемата на трети поставен то шампионът от Индиън Уелс намери място във фазата на полуфиналите, където през днешния ден срещна действащия шампион от турнира Алекс де Минор, който се намира в почти идентична ситуация.

Сблъсъкът ни предостави множество интригуващи моменти, които биваха изпълнени с блестящи отигравания и битка за всяка точка, но в крайна сметка след малко над два игрови часа по-добрата ефективност и процент на успеваемост в миговете на сервис за Фриц си казаха думата и претендентът детронира шампиона в три сета - 6:1 (5)6:7 6:3. За световния номер 14 през утрешния ден предстои да излезе в мача за титлата, търсейки своето второ отличие в Ийстбърн, срещу сънародника си Максим Креси, който също се радва на една от най-добрите си седмици за сезона към този момент.

Още при старта на двубоя се видя сериозното равновесие на силите между двамата поставени състезатели, като брейкболите се превърнаха в често срещано явление на корта в първите 20 минути от мача, но безпогрешната игра на американеца във всеки един важен момент му позволи не просто да опази началния си удар, а дори на свой ред да спечели, при това двукратно, подаването на шампиона и поведе комфортно с 5:0. Фриц продължи да е все така безупречен, когато става дума за точка с огромен залог, и след отличен сервис гейм триуфмира в откриващия сет.

Проблемите за де Минор така и не намираха своя край, като австралиецът грешеше значително повече от своя противник, което го изправи пред угрозата да изостане с брейк пасив още в началното си подаване, но все пак се справи с неблагоприятната ситуация. Световният номер 14 не издържа дълго, преди отново да допусне спад в представянето си, като подобно на своя опонент бе близо до това да инкасира пробив, ала чрез бомбардировка на начален удар преодоля трудните мигове и даде старт на доминацията на сервиращите, която скоростно ни отведе до закономерен тайбрек. В дългия гейм Фриц рано взе преимущество в резултата, което умело бранеше в продължителен период от време, ала след късна драма и серия мини пробиви в края шампионът осъществи обрат, за да изравни статуквото в отделните части.

Решителният сет за разлика от предходните два донесе лесни стартови минути за подавачите, което притъпи остротата в играта на световния номер 24, който започна да допуска значително повече неточности и предаде сервиса си в актива на противника в четвъртия гейм. Фриц от своя страна записа най-добрата си част на сервис, като беше непоколебим във всяко едно отношение и необезпокояван след нова серия начални удари стигна до крайния успех в мача, детронирайки шампиона, което го извежда на крачка от втора титла на трева в кариерата му.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък на шампиони: Фриц се справи с Де Минор и ще търси втора титла в Ийстбърн! Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | ийстбърн | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook