Вавринка: Надявам се отново да победя Федерер на "Ролан Гарос"

от в 06:51 на 03.06.2019
Калоян Пламенов

Стан Вавринка бе изключително щастлив от епичната си петсетова победа срещу Стефанос Циципас, която постигна след над 5-часова битка на корта.

По този начин швейцарецът се класира за 1/4-финалите на "Ролан Гарос" и следващото му препятствие е Роджър Федерер, неговият приятел и сънародник.

"Сънувах за подобен сценарий как ще мога да изиграя такъв дълъг мач, докато се възстановявах от операцията. Този двубой е особено ценен за мен. Никога не съм усещал нещо подобно на корт Сюзан Ленглен. Феновете винаги са ме подкрепяли, но в този мач се случи нещо невероятно. Никой не напусна корта", обяви той в изявлението си след края на срещата. 

"Именно подобни мачове са причината да се върна отново на корта след операцията. Обичам тениса и се радвам, че правя това, което харесвам. Прекрасно е да играеш пред пълни трибуни на големите турнири".

"Федерер? Не съм го побеждавал много пъти през кариерата ми, но го направих веднъж вече тук. Надявам се да имам възможността да го сторя отново", каза още Стан. 

Вавринка говори за победата си над Маестрото през 2015 година на 1/4-финалната фаза на турнира, когато стигна до категорична победа в три сета. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Надявам се отново да победя Федерер на "Ролан Гарос" Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook