Вавринка предупреди Мъри: Бъди търпелив и внимателен на корта

от в 10:37 на 23.06.2018
Калоян Пламенов

Стан Вавринка предупреди Анди Мъри да не форсира завръщането си на корта, тъй като най-доброто за него е болката, която изпитва, да изчезне и проблемът да бъде излекуван.

Както е известно, британецът прекара близо година извън кортовете и се завъра за турнира в Куинс, където изигра нелош първи мач срещу Ник Кириос, макар че загуби. В крайна сметка обаче той реши да се състезава и в Ийстбърн през следващата седмица. 

И двамата с Вавринка ще участват на този турнир със специална покана.

"Изиграх първия си мач в Мелбърн само два дни, след като болката ми отшумя. Тялото ми обаче не беше изобщо готово. Чувствах се така сякаш умирам. Следващата среща съвсем естествено я загубих. Психологически беше много трудно, защото обикновено не се сблъсквам с такова безсилие", призна Вавринка. 

"Трябва да се поучаваме от грешките си. Също така да се адаптираме към новите условия и да бъдем търпеливи. Като за първи мач Мъри се представи добре. Той се движеше добре на корта, удряше силно топката и игра цялостно добре. А не бе играл от цяла година! Но знам от собствения ми опит, че при такива ситуации вторият мач е по-важен. Спомням си как се чувствах по време на него. Имах различна травма, но ситуацията по принцип е сходна. Просто не можех да остана дълго време на корта, защото нещата можеха да завършат много зле".

"Анди трябва да бъде по-внимателен и търпелив. Не може веднага да си върне формата, след като е прекарал година извън кортовете. Надявам се, че следващият мач ще бъде добър за него и ще се чувства добре".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка предупреди Мъри: Бъди търпелив и внимателен на корта Калоян Пламенов
Теми:  
анди мъри | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook