Втори член на топ 10 напусна турнира в Аделаида: Оже-Алиасим бе спрян от квалификант

от в 10:07 на 02.01.2023
Калоян Соколов

Отборните сблъсъци от United Cup дадоха началото на новия тенис сезон още на 29 декември, но от днес вече с пълни сила протичат и мачове от сингъл турнирите в ATP и WTA Тура. Безспорно с най-голям интерес феновете на тениса очакваха мъжката надпревара в Аделаида, където своето завръщане на австралийска земя щеше да направи Новак Джокович, а освен него там участие бяха заявили млади звезди от ранга на Холгер Руне и Феликс Оже-Алиасим. Интересно подробност е, че именно тези трима играчи доминираха сериозно в заключителната фаза на 2022-ра и разделиха помежду си цели 8 трофея от сезона на закрити твърди кортове. Изглежда обаче тази положителна инерция е останала изцяло в предходната година, защото по-рано днес Джокович отпадна на двойки, докато датският тийнейджър се прости с надеждите си за сериозен рейд в схемата на сингъл, отпадайки от Йошихито Нишиока.

За Оже-Алиасим сякаш пък беше предначертно да последва техния ритъм и допусна поражение в откриващия си мач за 2023-та, след като местният любимец Алексей Попирин отново напомни колко опасен съперник може да бъде пред родна публика и се наложи над фаворита с крайното 6:4 7:6(5). Така само в рамките на няколко часа се разделихме с втори представител на световния топ 10, а квалифкантът си осигури среща с Маркос Гирон в осминафиналите на състезанието.

Сервиращите доминираха изцяло през началните минути, като и двамата играчи можеха да разчитат на множество лесни точки от началния си удар и обикновено завършваха бързо точките на собствено подаване. Вторият поставен се опитваше да експериментира и редовно атакуваше мрежата, само че явно сериозно беше подценил качествата на световния номер 120, който на няколко пъти размина именития си съперник и реализира решителен пробив в деветия гейм, за да поведе в отделните части.

Канадецът отреагира мигновено и изглеждаше, че съвсем скоро ще станем свидетели на равенство в общия резултат, тъй като той се откъсна напред с 4:1 и диктуваше всяко едно разиграване с помощта на топовния си форхенд. Неочаквано обаче фаворитът допусна сериозен спад в действията си и веднага беше наказан от опонента си, чиято настойчивост беше възнаградена и заслужено се стигна до тайбрек, където Попирин навакса ранен мини пробив пасив и скоро можеше да отпразнува една от най-големите си победи в кариерата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втори член на топ 10 напусна турнира в Аделаида: Оже-Алиасим бе спрян от квалификант Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аделаида | алексей попирин | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook