WTA ранглиста: Скок от над 100 места за шампионката Радукану

от в 03:06 на 13.09.2021
Диана Андреева

Краят на US Open 2021 със сигурност носи след себе си куп последици. Извън факта, че ще остане в историята с най-младия финал от десетилетия насам, но турнирът доведе до сериозни размествания и промени в световната ранглиста. Новините за някои тенисистки са добри, докато за други ситуацията далеч не е толкова приятна, а нека разгледаме най-интересното, което се случва днес.

Тинейджърките, които изненадаха света и със сигурност спечелила сърцата на редица почитатели, продължават да пишат история. От днес те вече са част от елита на женския тенис, а имайки се предвид, че все още нямат навършени 20 години, можем да твърдим, че успехите им тепърва предстоят.

Шампионката на турнира Ема Радукану стартира участието си от квалификациите и след като записа няколко поредни победи сподели в интервю, че силно се надява възможно най-скоро да се изкачи в подреждането на WTA, за да може да започва директно в основната схема. Това със сигурност вече няма да бъде проблем за нея, защото тя се изкачи от 150-о до 23-ото място за изминалите две седмици и вече е втората най-млада състезателка в топ 70.

Лейла Фернандес не успя да спечели отличието в американския град, но за сметка на това убедителното й представяне на US Open 2021 я изведи много наприд в ранглистата при дамите - бившата номер 73 вече е сред първите 30 в подреждането. Доминацията на следващото поколение в женския тенис не спира до тук, защото детето чудо Кори Гоф, останала на крачка от трофея при каретата, дебютира в топ 20 тази сутрин.

Сериозни размествания има и сред първите 10 на ранглистата. Бившата шампионка Наоми Осака, която се намира в наистина неприятен етап от своя живот и постави под въпрос бъдещите си изяви в Тура, отстъпи до номер пет, а за сметка на това Каролина Плишкова и Елина Свитолина заеха съответно третото и четвъртото място. Категоричен лидер си остава Ашли Барти и през тази седмица, която е плътно следвана от Арина Сабаленка, а постепенно към челните позиции се приближава Барбора Крейчикова, която от днес е намер седем.

Бившата шампионка от Големия шлем Симона Халеп, измъчвана от неприятна контузия в областта на глезена през този сезон, постепенно се завръща към челните позиции. От днес румънката е номер 11, а едва девет точки я делят от току що завърналата се сред топ 10 Петра Квитова. Мария Сакари за пореден път не успя да направи последната крачка към финалния двубой на мейджър турнир, но за сметка на това за първи път в своята кариера заема толкова висока позимия в ранглистата - 13-а. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Скок от над 100 места за шампионката Радукану Диана Андреева
Теми:  
us open | ема радукану | кори гоф | лейла фернандес | наоми осака | симона халеп | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook