За втора поредна седмица: Доминик Тийм е четвъртфиналист в ATP Тура!

от в 13:57 на 21.07.2022
Калоян Соколов

Завръщането за Доминик Тийм в ATP Тура не протичаше никак лесно, след като 28-годишният тенисист беше в серия от цели осем поредни загуби. Австриецът отсъстваше близо година от кортовете и съвсем доскоро изглеждаше като бледа сянка на себе си. Нещата обаче се промениха коренно през миналата седмица, когато някогашният номер три достигна до четвъртфиналите в Бощад и призна как вече се чувства значително по-добре на корта, а възходът му продължава с пълна сила и на турнира в Гщаад, където също си подсигури място във фазата на финалната осмица. Това се случи с победа над доказан клей специалист от ранга на Федерико Делбонис, който изигра отличен мач, но бившият шампион имаше отговор за всеки един негов ход и се наложи с крайното 7:6(6) 6:3, като ще срещне квалификанта Хуан Пабло Варияс в спор за място на полуфиналите.

Ударите на Тийм функционираха великолепно още от началните минути и неговата мощ бързо взе връх над защитата на съперника му. "Доминатора" не се колебаеше да вкарва в действие бекхенда си по правата и не допускаше никакви грешки в разиграванията, което заслужено го изведе до аванс от 5:2.

Тогава Делбонис значително изостри играта си и влезе навътре в пределите на корта, което беше неочаквано за фаворита и скоро имахме равенство в резултата. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където южноамериканецът си осигури два поредни сетбола, само че първият беше отразен с фамозен минаващ удар и оттам насетне австриецът беше безпощаден, осигурявайки си спечелването на откриващата част.

Тези събития до голяма степен пречупиха съпротивителните сили на световния номер 125, защото виждахме една нехарактерна примиреност от негова страна, докато Тийм действаше с все по-голяма свобода и често матираше съперника с мощни уинъри. Бившият "мейджър" шампион показа, че техничните изпълнения също не са му чужди и реализира пробив с помощта на неспасяема къса топка, а впоследствие отне още веднъж подаването на опонента и се поздрави със заслужен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За втора поредна седмица: Доминик Тийм е четвъртфиналист в ATP Тура! Калоян Соколов
Теми:  
atp | гщаад | доминик тийм | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook