Жребият на US Open: Томова стартира срещу финалистка от WTA; след това чака 27-ата поставена

от в 19:11 на 24.08.2023
Мирела Николова

Виктория Томова попадна директно в основната схема на US Open за втори път в кариерата си и през настоящия сезон ще бъде единствената наша представителка в същинската част на турнира в Ню Йорк при дамите. Днес бе изтеглен и жребият за тазгодишното издание на надпреварата, който бе благосклонен към първата ни ракета, противопоставяйки я на местната представителка и световна №58 Пейтън Стърнс в откриващия кръг на състезанието.

През тази година американката прави най-силния сезон в своята кариера, след като достигна до своя първи WTA финал на турнира в Богота и в края на юни се изкачи до върховата за себе си 55-а позиция в световната ранглиста. Все пак добрите новини за родната ни представителка са, че Стърнс дължи високото си класиране основно на силните си изяви в ITF турнирите, тъй като от началото на годината завоюва две титли на ниво ITF.

В случай ще сънародничката ни успее да преодолее първото си препятствие в Ню Йорк, то във втори кръг ще я очаква победителката от сблъсъка между 27-ата поставена Анастасия Потапова и 20-годишната датчанка Клара Таусон, намираща се под №90 в класацията на WTA.

Вики попадна в една и съща 1/16-ина със седмата в схемата Каролин Гарсия, която изглежда като най-вероятна съперничка, в случай че нашето момиче успее да достигне до третия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият на US Open: Томова стартира срещу финалистка от WTA; след това чака 27-ата поставена Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | бгтенис | виктория томова | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook