Зверев предупреждава: Джокович няма да спре, преди да счупи всички рекорди

от в 19:01 на 13.04.2021
Тея Кръстева

И двамата живеещи в Монте Карло, Новак Джокович и Александър Зверев винаги са били добри приятели, откакто Саша намери своето място в Тура. Често тренират заедно, а и също така се защитават взаимно от нападките в интернет пространството. Друго доказателство за техните топли взаимоотношения бе фактът, че през миналата година Зверев взе участие в турнира Adria Tour, организиран от Джокович.

Сърбинът и германецът са съответно първи и пети поставени в основната схема на Мастърса в Монте Карло, а възможен сблъсък между двамата може да наблюдаваме на четвъртфиналите от надпреварата. Говорейки за Новак, Саша сподели, че сърбинът иска да счупи всички рекорди в света на тениса, уповавайки се на неговата усърдност и непрекъснато желание да се подобрява.

А ето какво точно коментира германският тенисист:

"Харесвам това време от годината. Обичам клея и продължителното физическо натоварване.

Очаквам с нетърпение предстоящите седмици, надявайки се да станем свидетели на невероятни мачове. Израснал съм на клея, така че плавно направих смяната от твърда настилка към червените кортове. За мен играта на клей е вълнуваща, затова бих желал сезонът на най-бавната настилка да се удължи. Турнирът в Монте Карло е единственият Мастърс на клей, който все още не съм спечелил, така че нямам търпение за първия си двубой.

Зарадвах се, когато разбрах кой ще играе на финала в Маями - двама млади тенисисти на Мастърс финал е нещо позитивно за нашия спорт. И Хуркач, и Синер ще постигнат много в бъдещето. Синер е изключителен талант и аз вярвам, че той може да спечели много Мастърс титли.

Рекордите на Новак Джокович говорят сами за себе си. Постигнал е толкова много, поставял е редица рекорди, а и е тенисистът, прекарвал най-много време като световен номер 1. Той все още е гладен за нови победи и е решен да подобрява нови рекорди. Не вярвам, че ще прекрати с тениса, преди да е счупил всички от тях. Надявам се дълго време да го гледам как се състезава в Тура, а и също така бих се радвал, ако успея да го победя още няколко пъти." - завърши Саша Зверев. 

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев предупреждава: Джокович няма да спре, преди да счупи всички рекорди Тея Кръстева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook