Зверев за наказанието: Ще имат пълното право да ме отстранят, ако се повтори случката

от в 15:35 на 10.03.2022
Мирела Николова

Кариерата на Александър Зверев бе белязана от нов скандал през февруари, когато след края на един от двубоите си на двойки на АТР 500 турнира в Акапулко германецът позволи емоциите му да го завладеят изцяло и избухна остро към съдията, отправяйки ругатни по негов адрес и удряйки стола му с ракетата си. Това предизвика дисквалификацията на световния №3, която бе последвана от загуба на всички точки и пари, заработени от Саша по време на надпреварата в Мексико, както и налагане на допълнителна глоба за неспортсменско поведение. 

След подробно разглеждане на случая през вчерашния ден от АТР обявиха, че на Зверев ще му бъде наложен пробационен период за срок от 12 месеца, в които трябва да се въздържа максимално от подобни прояви, тъй като в противен случай ще последва отстраняване от Тура за 8 седмици. В последното си интервю олимпийският шампион от Игрите в Токио коментира случилото се и определи този момент като най-лошия в живота си.

"Това със сигурност е най-голямата грешка в живота ми. Извиних се, но знам, че това не е достатъчно. Срамувам се. Все още се чувствам неудобно, когато съм в съблекалнята. В крайна сметка обаче всички правим грешки. Аз също съм човек. Мога да ви гарантирам, че никога отново няма да се държа по този начин. Надявам се хората да ми простят, да разберат, че сме под голям психологически натиск.

Предния ден играх до пет сутринта. След това имах мач на двойки. Може би това ме притесняваше, защото бях изтощен както физически, така и емоционално, но продължих да се състезавам, борих се до последно. Разбира се, това по никакъв начин не оправдава поведението ми. Съжалявам, че не мога да върна времето назад. 

Стореното от мен беше изключително лошо. Няма извинение за това, но никога не бих наранил никого физически. Ако постъпя по този начин отново, ще имат пълното право да ме отстранят, тъй като би означавало, че не съм си взел никаква поука от предишния път. Мисля, че всеки заслужава втори шанс, но ако повтаряш грешките си, означава, че не се учиш от тях", завърши третият в света.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев за наказанието: Ще имат пълното право да ме отстранят, ако се повтори случката Мирела Николова
Теми:  
atp | акапулко | александър зверев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook