3 от 3: Кузманов отново не пожали Грение и ще играе 1/8-финал на ATP турнира в Маракеш!

от в 17:37 на 04.04.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов постигна първата си победа в основната схема на ATP 250 надпревара, която се провежда на червени кортове. Мико постигна това на турнира в Маракеш, след като за втори пореден път преодоля съпротивата на Юго Грение и записа общо трети триумф от началото на състезанието - 6:3 6:4. Поначало българинът трябваше да се изправи срещу Федерико Кория, но двукратният ATP финалист се отказа от участие в състезанието и Грение влезе като "щастлив губещ" на негово място. Французинът обаче не можа да вземе реванш от родния ни представител, който вече го беше надиграл в директен спор за място в основната схема и така вече Кузманов има 4 успеха от също толкова срещи със световния номер 129. По този начин пловдивчанинът си осигури класиране за 1/8-финалната фаза, където го очаква сблъсък с клей специалиста Роберто Карбайес Баена, когото е побеждавал на Чаланджър в Лима през 2017-та година.

Двубоят започна по подобие на вчерашния мач между двамата, тъй като тогава нашият сънародник върза "геврек" на съперника си в решителния сет, а днес спечели първите 10 точки от сблъсъка и много скоро разполагаше с аванс от 3:0 гейма. Постепенно французинът се опомни и започна да играе далеч по-успешно на собствен сервис, но пропусна единствената си възможност за рибрейк и заслужено първата част отиде в актива на Мико.

Вторият сет прочете значително по-равностойно и Кузманов трябваше да работи здраво във всеки един свой сервис гейм, ала неминуемо намираше начин да задържи подаването си. Грение пък определено действаше със значително по-голямо самочувствие и умело миксираше играта с къси топки, което му позволяваше да следва плътно българина в резултата.

Първите брейкболи се откриха пред родния ни представител, който дръпна с 15:40 и изглеждаше много близо до това да поведе с 4:3, само че неговият опонент пласира блестящ минаващ удар, а впоследствие си помогна с мощен сервис и не позволи да бъде пробит. Мико обаче беше твърдо решен да сложи точка на спора и повтори сценария от началните минути, за да вземе отново три поредни гейма и в крайна сметка да си гарантира 20 точки за световната ранглиста, както и завръщане в топ 200 на света.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 от 3: Кузманов отново не пожали Грение и ще играе 1/8-финал на ATP турнира в Маракеш! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | маракеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook