7-а поредна победа: Рубльов взе с отличен теста на Корда и е във втората седмица на АО!

от в 14:32 на 19.01.2024
Мартин Вичев

Андрей Рубльов победи рутинно световният номер 26 Себастиан Корда в мач от третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Мачът продължи близо два часа - 2:6 6:7(6) 4:6. Руснакът имаше пълен контрол над срещата от началото до края, като не допусна да загуби подаването си нито веднъж и се поздрави заслужено с крайния успех. 

Началото на мача започна с опасност пред Корда, като той трябваше да спасява общо три брейк шанса и успя да се справи. Впоследствие, при 2:2, американецът можеше да "открадне" подаването на Рубльов, ала руснакът показа завидна психика и се спаси. Оттук нататък, световният номер 5 пое целия контрол над сета, като проби подаването на Корда на два пъти и записа първата част в своя актив след 36 минути игра - 2:6.

Вторият сет предложи доста по-равностойна игра от двете страни на корта. Двамата състезатели опитваха да поемат инициативата, но нищо съществено не се случваше и това ни доведе до логична развръзка на сета, а именно тайбрек. Тайбрекът премина през обрати, като първи Рубльов си изобрети предимство за 2:0, но след това, Корда направи два минибрейка и руснакът започна да показва темпераментния си характер. Все пак, краен победител излезе московчанина, като "открадна" тайбрека след драма, нервни моменти и 8 на 6 точки.

Рубльов продължи да налага играта си и през третата част, като направи пробив още в началото. Когато трябваше да го затвърди, допусна лек спад и трябваше да наваксва от 0:30, но се справи и поведе с 1:3 гейма. Впоследствие, при 2:4, руснакът можеше да удвои преднината си, но американецът с всички сили се измъкна и си осигури по-дълго пребиваване в срещата. В крайна сметка, при 4:5, когато руснакът сервираше за спечеване на мача, той се справи и си осигури участие в четвърти кръг на Аустрелиън Оупън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
7-а поредна победа: Рубльов взе с отличен теста на Корда и е във втората седмица на АО! Мартин Вичев
Теми:  
андрей рубльов | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook