Аделаида: Колеблив Мъри допусна поражение от Корда на старта на 19-ия си сезон в Тура

от в 13:33 на 03.01.2023
Мартин Петков

Началото на тенис сезона вече настъпи, като с него и традиционните надпревари от категория АТР 250, провеждащи се на австралийска земя, не закъсняха. Същевременно с тях светът е вперил погледите си в новосформирания отборен турнир - United Cup, където ни предстои в Сидни да наблюдаваме сблъсък между Великобритания и САЩ, но часове по-рано през днешния ден в Аделаида, на южния бряг на Зеления континент, на корта излязоха представители именно на двете гореспоменати държави, които не попаднаха в селекциите на своите страни - Анди Мъри и Себастиан Корда.

Бившият трикатен шампион от Шлема с участието си в състезанието даде старт на своята 19-та тенис година, докато точно на обратния полюс в кариерата си се намира 22-годишният американец, към когото са сериозни очакванията през идните месеци да разкрие изцяло своя потенциал, догонвайки част от своите връстници, пробили вече в световния топ 10. Сблъсъкът, както и се очакваше, ни предложи мигове на изящен тенис, преди в крайна сметка след час и 56 минути на корта с успеха да се поздрави по-младият състезател, откривайки сезона си победоносно - 7:6(3) 6:3. По този начин световният номер 33 се превръща в последният осминафиналист в надпреварата и ще срещне ветерана Роберто Баутиста Агут, който по-рано днес надигра Андрей Рубльов.

Още от самото начало на двубоя фокусът падна върху продължителните размени от дъното на корта, които, както добре знаем, не са чужди на никого от двамата представители на първите 50 в света. Проблемите за британеца на собствено подаване, които неизменно виждаме напоследък при всеки негов мач, отново не го пропуснаха и макар той пръв да разполагаше с брейкболи в срещата, инкасира пробив в "прочутия" седми гейм. Отговорът на бившият номер едно въпреки случилото се не закъсня и той упражни сериозен натиск над по-младия си колега в идните минути, който го изведе до рибрейк.

Корда опита в заключителните мигове от сета да отмъкне сервиса на противника си и дори разполагаше с два брейкбола при ситуация 15-40, ала сър Анди се защити добре със серия от бекхенди и предизвика изиграването на тайбрек. В него видимо по-доброто физическо състояние на американеца си каза думата, като той отвори разлика от 5:1 точки при смяната на полетата, която съумя да поддържа чрез отличното пласиране на първото си подаване и откри сметката си в сблъсъка, 77 минути след неговото начало.

На старта на втората част интензивността в разиграванията нагледно спадна, след като изтощението тегнеше за всяка от двете страни на мрежата, ала оставайки по-свеж, световният номер 33 подходи крайно агресивно в шестия гейм при начален удар на трикратния носител на "мейджър" трофеи и проби ключово за 4:2. Подобно на по-рано в хода на двубоя, британецът направи всичко по силите си, за да отреагира подобаващо с рибрейк, но до такъв не се стигна след отразен брейкбол на Корда, който придобил нужното самочувствие, се оказа неотразим в действията си до края на мача и го затвори в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аделаида: Колеблив Мъри допусна поражение от Корда на старта на 19-ия си сезон в Тура Мартин Петков
Теми:  
atp | Аделаида | анди мъри | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook