Аделаида: Схемата събра Джокович и Медведев; Руне и Оже-Алиасим също дебнат (жребий)

от в 05:45 на 31.12.2022
Калоян Соколов

Миналогодишното начало на тенис сезона се превърна в истински кошмар за Новак Джокович, който беше твърд в позицията си да не са имунизира против коронавирус и това го спря от възможността да защитава трофея си на Аустрелиън Оупън, защото властите в страната не му позволиха да участва на надпреварата с медицинско изключение и в крайна сметка го екстрадираха.

Добрата новина за сърбина е, че вече всичко това е в миналото и той има напълно свободен достъп до Австралия, закъдето отпътува преди няколко дни и в момента се готви усилено за участието си на надпреварата от категория ATP 250 в Аделаида, която стартира на 2 януари.

Традиционно балканецът не играе на подготвителни турнири преди началото на първото "мейджър" състезание, ала сега е твърдо решен да се подготви по най-добрия начин за предстоящото предизвикателство в Мелбърн, къдео би могъл да вдигне своята 22-ра титла от Шлема и така да изравни Рафаел Надал на върха по този показател.

По-рано днес пък стана ясно, че доскорошният номер едно ще открие сезона си с мач срещу една от сензациите на 2022-ра, а именно Констант Лестиен. 30-годишният французин играе най-добрия тенис в своя живот, като спечели три Чаланджър титли през последните няколко месеца и за пръв път проби в топ 100 на световната ранглиста. Евентуална победа пък би изправила Ноле срещу един измежду Куентен Алис и местния представител Джордън Томпсън, докато Денис Шаповалов е първият поставен по пътя на Джокера в схемата.

В същата половина място намери още и Даниил Медведев, който би могъл да срещне Джокович във фазата на финалната четворка, но преди това му предстоят нелеки изпитания, тъй като в същия поток е талантливият младок Джак Дрейпър, както и сребърния медалист от Олимпийските игри в Токио - Карен Хачанов.

Долната част на схемата е не по-малко интересна и още във втори кръг можем да видим битка между защитаващия шампион Танаси Кокинакис и Яник Синер, а победителят вероятно ще го очаква среща с Андрей Рубльов на четвъртфиналите. Самият руснак вероятно изтегли най-тежкия възможен жребий, защото още на старта ще се сблъска с коравия Роберто Баутиста Агут, след което ще премери сили с някой измежду Анди Мъри и Себастиан Корда.

Най-долната четвъртина събра двама от най-големите млади таланти в световния тенис, визирайки Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне, като канадецът ще може да търси реванш от тийнейджъра за поражението нанесено му от него на полуфиналите от Мастърса в Париж.

Ето и пълната схема в Аделаида:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аделаида: Схемата събра Джокович и Медведев; Руне и Оже-Алиасим също дебнат (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аделаида | андрей рубльов | даниил медведев | жребий | новак джокович | феликс оже-алиасим | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook