Анет Контавейт е новата шампионка на Tennis in the Land Open!

от в 08:29 на 29.08.2021
Диана Андреева

Анет Контавейт грабна трофея на Tennis in the Land Open 2021! Часове преди началото на участието си на US Open, тя показа високо ниво на игра и зарадва своите почитатели, печелейки втора титла в професионалната си кариера и първа от 2017 година насам. Във финалния сблъсък на турнира Контавейт надигра Ирина Камелия Бегу със 7:6(5) 6:4.

Мачът започна по-добре за Контавейт, която се измъкна напред в резултата. Тя поведе уверено с 5:2, ала авансът й бе заличен след един маратонски девети гейм. Така паритета бе възвърнат, а това доведе и сета до тайбрек. В него преобладаваха продължителните разигравания, като на моменти Бегу поемаше инициативата, но непредизвикана грешка в най-важния момент я лиши от спечелването на частта и й коства изоставане в общия резултат.

Втората част се разви доста по-категорично в полза на тенисистката от Естония. Тя реализира брейк още в третия гейм, а този аванс й бе достатъчен до самия край на мача. Този път тя не допусна обрат и успя без никакви колебания да затвори срещата, с което и се поздрави с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анет Контавейт е новата шампионка на Tennis in the Land Open! Диана Андреева
Теми:  
анет контавейт | ирина камелия бегу

Коментари





Следвайте ни в Facebook