Емоционалното интервю на Анисимова: Представяте ли си, че победих Наоми Осака?

от в 21:01 на 21.01.2022
Диана Андреева

Аманда Анисимова започна новия сезон по впечатляващ начин, след като вдигна титлата на един от подготвителните турнири в Мелбърн, а днес американката се поздрави с една от най-бележитите победи в кариерарата си, след като постигна впечатляващ обрат над Наоми Осака и по този начин се класира за четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън. 20-годишната състезателка трудно сдържаше емоциите си по време на пресконференцията в Мелбърн, но все пак отговори на въпросите на интервюиращите, а ето какво точно сподели тя: 

"Искам просто да се насладя на момента. Изключително щастлива съм. Мачът наистина беше невероятен и много оспорван. Изпитвах напрежение, тъй като играех срещу Наоми за пръв път. Струва ми се нереално. Много съм щастлива от успеха и е тъжно, че и не е възможно и двете да спечелим, тъй като мисля, че тя е много приятно момиче и тези моменти са доста трудни. В момента просто съм щастлива. 

Мисля, че тя е много вдъхновяващ играч. Постигнатото от нея през последните няколко години е невероятно. Харесва ми колко неподправена е тя. Наоми е страхотна и е един от най свежите образи в тура. Много е забавна и сладка и беше страхотно, че днес най после получих възможността да играя срещу нея. Знаех, че трябва да дам всичко от себе си и да бъда възможно най агресивна. Не знам дали успях да го направя, защото през повечето време чувствах, че тя е по-агресивната от нас. Мисля, че сервисът ми е това, което ми помогна най-много днес. 

Много обичам да играя пред австралийските фенове. Мисля, че са много сладки. Много е забавно да играя тук, тъй като атмосферата е много подобна на тази на US Open. Последният турнир беше много добър за мен, но беше доста по-малък. Нямах търпение да играя на Australian Open и да изляза на голямата сцена. Атмосферата е невероятна. Мисълта за тези моменти ме мотивира по време на тренировките. По време на тайбрека ме побиха тръпки. Чувството е невероятно и всички усилия, които полагам, са точно с тази цел. 

Миналата година наистина беше много трудна за мен. Съмнявах се дали някога отново ще стигна до мачове като този. Непрестанно се страхувах, че ще се контузя и никога повече няма да мога да играя на турнир от Големия шлем. Миналата година не беше добра и не бях доволна от резултатите си. Много съм щастлива, че с екипа ми успяхме да проведем много добра подготовка преди сезона в Маями. Благодарна съм, че имам такива страхотни хора около себе си. Без тях нищо от това нямаше да е възможно и това показва колко е важно с какви хора се обграждаш. Атмосферата в екипа много ми помогна да възвърна най-доброто си ниво след тежката 2021-а." - завърши тя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Емоционалното интервю на Анисимова: Представяте ли си, че победих Наоми Осака? Диана Андреева
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | наоми осака | осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook