Атланта: Фриц триумфира в американското дерби и ще спори за титлата с изненадата на турнира

от в 05:26 на 30.07.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц продължи победния си марш на домашния си турнир в Атланта и се класира за финала. Американецът, който в последните месеци записа редица разочароващи резултати, още със завръщането си на родна земя отново заигра на типичното си високо ниво на твърди кортове и късно снощи се наложи над сънародника си Джей-Джей Улф след час и 22 минути престой на корта - 6:3 7:5.

По този начин световният номер 9, който е и топ поставен в схемата, ще има отличната възможност да зарадва домакинската публика, вдигайки титлата в състезанието, предвид факта че на финала го очаква дебютанта в подобна фаза на ниво АТР Александър Вучич, който се радва на най-добрата седмица досега в кариерата си и в полуфиналите надви Уго Юмбер, при това след обрат от сет пасив.

Началото на двубоя протече напълно по вкуса на Фриц, който на бърза ръка наложи своето темпо в размените от основната линия и започна да пласира множество печеливши удари, отвели го до пробив още в дебютния гейм на съперника му. Впоследствие първата ракета на САЩ преодоля теста на световния номер 46 при заставането си на сервис, след като спаси две точки за рибрейк, и оттам насетне повече нито за секунда не допусна колебание при собствените си подавания, поздравявайки се с успеха в откриващия сет.

Във втората част доминацията от страна на сервиращите пък бе лесно забележима и макар грешките в играта на Улф да зачестиха, то той поддържаше необходимото качество при изпълнението на началните си удари, което му позволяваше да бъде равностоен на топ поставения в схемата, който все по-уверено се доближаваше до оптималния си ритъм. Именно обаче сериозната доза риск в действията на по-нискоранкирания американец му изигра лоша шега в последния възможен момент, когато той подаваше в 11-ия гейм, след като той плати твърде голяма цена за своите неточности и инкасира късен пробив, донесъл броени минути по-късно победата и класирането за финала на Фриц.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Атланта: Фриц триумфира в американското дерби и ще спори за титлата с изненадата на турнира Мартин Петков
Теми:  
atp | александър вукич | атланта | джей джей уулф | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook