Беретини достигна финала в Белград след три сета и "геврек"

от в 00:16 на 25.04.2021
Петър Томов

Световният №10 Матео Беретини е вторият финалист на турнира от сериите 250 в Белград след трисетов успех над "щастливия губещ" Таро Даниел. Италианецът изпусна да затвори двубоя във втория сет, но в крайна сметка се наложи с 6:1 5:7 6:0 над 126-тия в света японец, за да се класира за първия си финал от юни 2019 г. насам. В битка за трофея, Беретини ще спори с откритието на сезона Аслан Карацев, който по-рано днес шокира световния №1 Новак Джокович

Първата част премина изцяло под диктовката на близо двуметровия италианец, който успя да наложи непосилно за японеца темпо още в откриващите минути на мача. Първата ракета на Италия достигна до брейкбол във всеки един сервис гейм на Даниел и успя да спечели подаването на противника си на два пъти - за 2:0 и за 5:1. Беретини беше безкомпромисен в своите сервис геймове, отразявайки единствената възможност за пробив, открила се пред японеца в тази част, и закономерно първият сет отиде на неговата сметка.

Вторият сет започна по идентичен начин - с ранен пробив в полза на Беретини. Този път обаче, Даниел не позволи на по-именития си съперник да се откъсне в резултата и успя да върне пробива в десетия гейм. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който японецът реализира ранен минипробив. Беретини успя да се върне в гейма, спечелвайки подаването на японеца за 4-4, но непосредствено след това той отново загуби своето подаване, позволявайки на Даниел да достигне до два сетбола. Първият беше отразен от италианеца, но при втория той нямаше какво да направи и така сетовете вече бяха изравнени.

В решителната част последва огромен срив в играта на Даниел. Японецът спечели само 1 точка в първите пет гейма, а в оказалия се последен в мача гейм, той направи всичко по силите си, за да се размине с "геврека". За негова жалост, това не се случи и след 2 часа и 10 минути игра, Беретини сложи точка на спора, за да се класира за петия си финал в кариерата, и четвърти на клей.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини достигна финала в Белград след три сета и "геврек" Петър Томов
Теми:  
atp | белград | матео беретини | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook