Беретини гневен заради несправедливо отношение към него по време на Ролан Гарос

от в 14:38 на 27.06.2021
Мирела Николова

Преди седмица Матео Беретини триумфира на АТР 500 надпреварата в Куинс, където направи отлична подготовка за предстоящия Уимбълдън. На първата си пресконференция в Лондон обаче италианецът изрази възмущението си от несправедливото решение по време на двубоя си срещу Новак Джокович от четвъртфиналите на Ролан Гарос, когато зрителите по трибуните бяха принудени да напуснат корта по средата на срещата поради наложения вечерен час в Париж.

Публиката трябваше да си тръгне в 23:00 часа и играта беше прекъсната за 22 минути, докато феновете изцяло изпразнят стадиона. По време на полуфиналния мач между Джокович и Рафаел Надал обаче със специално разрешение от френските власти, които направиха изключение и позволиха мачът да се доиграе пред публика. Разбира се, това спечели одобрението на тенис света, но не и това на Беретини, който сподели, че не е бил доволен от несправедливото отношение към двата мача.

Световният №9 влагаше всичко от себе си, за да осъществи завръщане срещу Джокович, но отстраняването на зрителите по трибуните наруши ритъма на игра, тъй като двамата играчи трябваше да си съберат багажа и да си тръгнат, докато стадионът се изпразни.

По време на мача ми срещу Джокович феновете трябваше да напуснат заради вечерния час, но за сблъсъка между Надал и Джокович те останаха! Наистина се ядосах. Мисля, че това е безобразие, определено бе нещо, което не ми хареса. Но разбира се, не зависи от нас и нищо не можем да направим по въпроса. Чувствах се добре в този момент, усещах инерцията в играта си. Прекъсването не беше най-доброто нещо, което можеше да ми се случи тогава, но трябва да го приема“, заяви Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини гневен заради несправедливо отношение към него по време на Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | матео беретини | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook