Беретини срещна съпротива от световния №184, но потегли с чист успех в Индиън Уелс

от в 22:38 на 10.10.2021
Мирела Николова

Матео Беретини записа първа победа на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс в кариерата си, след като се наложи над тръгналия от квалификациите Алехандро Табило. Чилиецът оказа съпротива на световния №7, но въпреки това нямаше необходимите качества, за да пречупи опитния си опонент, и така италианецът откри кампанията си в Калифорния с победа в последователни сетове - 6:4 7:5. В битка за място на осминафиналите в надпреварата италианецът ще спори с някого измежду Брандън Накашима и Тейлър Фриц.

Табило навлезе доста несигурно в срещата, а неточностите от ракетата му бяха повече от допустимото и не след дълго пробивът бе налице. Петият поставен затвърди преднината си, а впоследствие достигна и до нов брейкбол, ала този път южноамериканецът показа характер и се спаси от по-голямо изоставане. От своя страна, Беретини бе безпогрешен от сервис линията и без каквито и да било затруднения, удържаше аванса си до 5:4. Тогава, сервирайки за спечелване на сета, той направи някои нетипични за играч от неговия калибър грешки, които доведоха до възможност за изравняване на резултата. Матео обаче бързо се мобилизира и незабавно неутрализира опасността, а след още няколко солидни удара поведе в отделните части.

Във втория сет чилиецът вече не изпитваше никакво напрежение и успяваше да остане напълно равностоен на намиращия се с над 170 места по-напред в ранглистата съперник. В деветия гейм обаче ръката на квалификанта трепна и той трябваше да спасява възможност за пробив, която се явяваше и скрит мачбол. Въпреки че Табило съумя да спаси това си подаване, то той бе притиснат и в следващия си сервис гейм, когато Беретини бе безмилостен и не се поколеба да материализира получения си брейкбол, за да пробие в последния възможен момент. Поел контрола върху събитията, италианецът изигра още един образцов гейм, имайки началния удар, за се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини срещна съпротива от световния №184, но потегли с чист успех в Индиън Уелс Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook