Без загубен сет: Томова е в основната схема на турнир от възможно най-високото ниво в WTA Тура!

от в 10:02 на 18.02.2023
Мирела Николова

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова изживява своеобразен възход в играта си през последните седмици и след като през миналата постигна основната схема на WTA 500 турнира в Доха след три победи над по-високоранкирани състезателки, то днес нашето момиче съумя да стори същото, намирайки място в същинската част на престижната WTA 1000 надпревара в Дубай. 

На старта на пресявките първата ни ракета преодоля съпротивата на Анкита Райна (№246), след което ѝ предстоеше двубой срещу световната №146 Су Жьон Жан. В по-голямата част от срещата българката бе тази, която диктуваше събитията, и макар че допусна известен спад в представянето си във втория сет, то тя успя да затвори мача в последователни части за крайното 6:3 7:5. Така тя си подпечата билет за основната схема на състезанието, като тепърва ще стане ясно срещу коя тенисистка ще се изправи софиянката на старта.

Двубоят стартира с няколко комфортно спечелени подавания от двете тенисистки и паритетът остана непокътнат до 2:2. Както Томова, така и корейката поддържаха отлична успеваемост на сервис, поради което точките за пробив отсъстваха. Повратният момент дойде в шестия гейм, когато нашата сънародничка се възползва от моментния спад в играта на съперничката, за да реализира брейк на нула, скоро след който записа откриващата част срещу своето име.

Вторият сет също стартира по великолепен начин за българката, която продължи да доминира в подаванията на противничката и набързо си изгради преднина от два пробива и 3:0. Тогава Жан започна да предприема значително по-офанзивни действия и навакса изоставане от 2:5, след като спаси цели 3 мачбола - 5:5. В следващите минути обаче Томова отново повиши нивото си и спря печелившата серия на корейката, реализирайки нов пробив, който впоследствие без затруднения затвърди, за да триумфира с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Томова е в основната схема на турнир от възможно най-високото ниво в WTA Тура! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook