Безпощаден: Медведев не остави шансове на световния №98 и е 1/2-финалист в Лос Кабос!

от в 04:56 на 05.08.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев изпитва сериозни трудности с това да реабилитира високото ниво в представянето си след злощастната загуба от Рафаел Надал във финала на Аустрелиън Оупън, като вече изминаха осем месеца от старта на тенис сезона, а той продължава да търси своята първа титла за годината. Водачът в класацията на АТР през вчерашния ден се завърна в игра с победа в откриващия си мач на турнира в Лос Кабос, след като отсъства над месец от кортовете, което до голяма степен бе породено от недопускането до участие на Уимбълдън за състезатели от Русия и Беларус.

Успехът в Мексико беляза 250-тата АТР победа в кариерата на световния номер едно, който след по-малко от месец ще трябва да брани титлата си от миналогодишното издание на US Open, но към този момент за него на дневен ред стоеше четвъртфиналният му двубой в Лос Кабос срещу Рикардас Беранкис, от когото загуби при последната от общо трите срещи помежду им. Днес обаче видяхме коренно различна картина на корта в мексиканския град и Медведев безпроблемно надви литовеца с 6:2 6:2 за точно 80 минути на корта, осигурявайки си сблъсък в полуфиналната фаза срещу сръбския талант Миомир Кецманович, където ще търси своя четвърти финал за сезона.

Руснакът стартира обещаващо и разполагаше с брейкбол още в дебютното подаване на съперника за двубоя, но го пропусна и на свой ред трябваше да отразява такъв, с което се справи, благодарение на началния си удар. Впоследствие Беранкис просто не издържа на темпото зададено от световния номер едно, като в допълнение жегата в Лос Кабос на практика го довърши, за да станем свидетели на четири безответни гейма в актива на Медведев, който трупаше единствено позитиви и записа откриващия сет срещу името си.

Втората част извади на показ силните качества в играта на шампиона от US Open, а разликата в класите бе като от различни измерения - осми пореден гейм за първата ракета на света и 4:0. От този момент нататък Медведев се фокусира върху собствения си сервис и даде само точка на Беранкис, преди да го надвие с безапелационен резултат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден: Медведев не остави шансове на световния №98 и е 1/2-финалист в Лос Кабос! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | лос кабос | номер едно | Рикардас Беранкис

Коментари





Следвайте ни в Facebook