Безупречен Хуркач разгроми Шварцман и изпрати Полша на 1/2-финал в ATP Cup!

от в 04:33 на 05.01.2022
Калоян Соколов

Отборът на Полша далеч не беше смятан за един от основните фаворити на ATP Cup, имайки предвид наличието на само един член от топ 100 в състава на страната, но поляците демонстрират завиден отбор дух в Сидни и се превърнаха в първите полуфиналисти в тазгодишното издание на надпреварата. Това стана възможно, след като Хуберт Хуркач не остави никакви шансове на Диего Шварцман, надигравайки го с 6:1 6:4 и така осигури заветната първа позиция на своята държава в група D на турнира.

Хуркач можеше да играе малко по-освободено в двубоя, тъй като преди това Камил Майхржак беше донесъл аванс на тима и световният номер 9 не беше длъжен да преследва победата на всяка цена. Това обаче не можеше да се каже за Шварцман, който изглеждаше необичайно напрегнат с оглед на обстоятелствата и допускаше множество крайно нехарактерни за себе си грешки.

Това позволи на полякът да поведе с ранен пробив, а впоследствие той показа здрави нерви, за да спаси три поредни възможности за рибрейк и скоро резултатът беше 3:0 гейма в негова полза. Оттам насетне шампионът в Маями диктуваше изцяло темпото на играта, което му позволи отново да отмъкне съперниковото подаване и скоро първият сет беше спечелен от него.

Втората част предложи далеч по-равностоен тенис, макар че южноамериканецът отново трябваше да се бори за всяка една точка на собствено подаване и буквално твореше чудеса от храброст в опит да не изостане фатално в резултата. Все пак по-високоранкираният играч издебна точния момент и осъществи решителен брейк в деветия гейм, с който не се раздели до края на срещата и така осигури един от най-паметните мигове в историята на полския тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Хуркач разгроми Шварцман и изпрати Полша на 1/2-финал в ATP Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | диего шварцман | Обзори | сидни | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook