Бивша №1: Разочарована съм, че Григор не разви потенциала си, непостоянството му пречи

от в 15:37 на 21.01.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров напусна Откритото първенство на Австралия по-рано днес, след като отстъпи на деветкратния шампион в турнира Новак Джокович. Двамата състезатели сътвориха епична битка, продължила над три часа, но в най-важните моменти от срещата класата на сърбина надделя и той се поздрави с десетия си успех над нашия сънародник при общо 11 изиграни мача помежду им. 

Въпреки първокласната продукция, която предоставиха двамата балканци, изглежда, че двубоят не е оправдал очакваният на бившата водачка в световната ранглиста Жустин Енен, ако съдим по нейното изказване малко след края на срещата:

"Разочарована съм, че Григор не успя да разгърне пълния си потенциал, защото ние очаквахме от него големи победи - днес той игра на много високо ниво, представянето му беше солидно. Но това, което му пречи най-силно, е неговото непостоянство не само по време на отделните мачове, но и през целия сезон.

Той имаше своите шансове днес. Беше ясно, че тактиката му е да бъде агресивен, да постави Джокович под напрежение особено със сечения бекхенд, опитваше да го движи повече по корта. Игра така, както трябваше. Сервисът му обаче не работеше по най-добрия начин първоначално, а той силно се нуждаеше от него, за да вкара втория си удар в игра. Точно в този аспект обаче той беше непостоянен. В тайбрека допусна няколко грешки, а в двубой на такова равнище и най-малките детайли правят разликата. Това е нещо, което ме разочарова. Искаше ми се малко повече да притисне Новак", коментира бившата №1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша №1: Разочарована съм, че Григор не разви потенциала си, непостоянството му пречи Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | григор димитров | жустин енен | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook