Бивша състезателка от топ 10 прекратява своята кариера!

от в 18:30 на 16.07.2021
Калоян Соколов

Тимеа Бачински навярно не бе най-популярното тенис име в своята страна, състезавайки се по времето на Роджър Федерер, Стан Вавринка, Мартин Хингис и Белинда Бенчич, но швейцарката остави своя отпечатък върху спорта, достигайки до деветата позиция в световната ранглиста. Тимеа освен това е носителка на сребърен двойков медал от Олимпиадата в Рио, където си партнира именно с гореспоменатата Хингис.

Сега обаче Бачински е решила, че е дошло времето да си вземе сбогом с тениса, след като претърпя серия от операции в последните години и не се е изявявала в никакви турнири през последните два сезона. Вече бившата състезателка пък обяви решението си в социалните медии с изключително трогателен пост, а ето и част от неговото съдържание:

"Скъпи, професионален тенис

Никога като дете не съм си представяла, че мога да постигна толкова прекрасни неща чрез теб. Изпитах множество емоции, научих куп нови неща, както за света, така и за мен самата. Ти беше моето житейско училище и не мога да ти благодаря достатъчно за невероятните 18 години, които ти посветих. Сега дойде време да обърна страницата и да напиша нова такава, която се надявам да бъде също толкова значима. Благодаря ти за трудните моменти, усмивките, сълзите, съмненията, но най-вече за уроците и опита. Много съм горда с това, което заедно сме постигнали" - завършва емоционално тенисистката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша състезателка от топ 10 прекратява своята кариера! Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | отказване | тимеа бачински

Коментари





Следвайте ни в Facebook