Чилич и Пер поcтигнaхa победи, които оформихa cблъcък помежду им във втори кръг

от в 12:53 на 21.01.2021
Антъни Арабов

Марин Чилич постигна убедителна победа над Корентен Муте в първия кръг на Australian Open 2020. Хърватинът надделя в последователни сетове след 6:3 6:2 6:4.

Марин стоеше комфортно на корта и уинърите от ракетата му засипваха френския му опонент. Това доведе до пробив в средата на сета в полза на бившия шампион от US Open, като това се оказа напълно достатъчно за хърватина, за да поведе в сетовете.

Силната игра на бившия номер три се пренесе и във втория сет, в който Чилич започна с пробив след воле уинър при 30:40, като пробивът беше затвърден след солидна игра на хърватина от дъното на корта. При 2:0 Муте сервираше, за да запази изтригата, и го направи ефектно с атрактивно изпълнение на хотдог, гарниран с ас и воле уинър. При 3:1 в ползва на Чилич обаче последва още един пробив в негова полза, като нервите на французина видимо не издържаха, след като левичарят получи предупреждение, водеше спорове със съдията и на няколко пъти се опита да счупи ракетата си. В следващите геймове 39-тият в световната ранглиста продължи да доминира със солидна игра от дъното на корта и мрежата, повеждайки с 5:1. В седмия гейм Муте се отчете с два аса, които бяха само за статистиката,  тъй като Чилич затвори сета с нов ас за 6:2.

Чилич пренесе енергията си и в третия сет, стартирайки с ранен пробив, който беше затвърден при 3:1 с брилянтен бекхенд по диагонала. При 5:4 за първи път в мача Чилич показа леки притеснения на начален удар и започна гейма с 0:30 изоставане след два рутинни бекхенда в аут. Геймът определено беше най-оспорваният в целия мач за хърватина, на когото се наложи да спасява и точка за пробив. В крайна смечка обаче до обрат не се стигна и Марин спечели мача рутинно в три сета.

 

На съседния корт Беноа Пер и Седрик-Марсел Щебе изиграха мач, изпълнен с технични разигравания както от дъното на корта така и на мрежата. Все пак след петсетов трилър Пер се наложи с 6:4 3:6 6:3 6:7(2) 6:0.

Ловки слайсове, къси топки и лобове бяха ударите, които украсяваха втория сет, в който предимство имаше германеца благодарение на агресивната си игра и солидния си вкаран първи сервис.

При 2:1 Пер инкасира пробив, който реално предначерта съдбата на сета. Геймовете минаваха безметежно в ползва на сервиращия и след грешка от бекхенд по правата на 21-вия в ранглистата сетът приключи с резултат 6:3 в полза на немеца.

Дългите разигравания бяха пренесени и в третия сет, който започна равностойно. При 1:1 германецът проби, но пробивът беше моментално върнат след два солидни бекхенда и форехенда на Пер. Нивото в следващите геймове спадна драстично, като точките биваха прекратявани след грешки и на двамата тенисисти. Осмият гейм при 3:4 продължи над осем минути, като в крайна сметка той отиде в актива на французина след великолен ретур уинър.  При 5:3 Пер успя да затвърди брейка след серия от солидни сервиси и така спечели третия сет.

Четвъртият сет започна както и предишните три с предимство за сервиращия. При 0:1 Щебе имаше две точки за пробив, които бяха спасени от Пер, който беше по-разнообраният играч, излизайки често на мрежата. Резултатът продължи да се движи гейм за гейм, като късите разигравания преобладаваха. Разиграванията протичаха по диагонала, като Беноа натискаше бекхданда на своя опонент докато Щебе отвръщаше на форехенда на французина.

При 5:4 Пер беше опрян до стената след двойна грешка, която доведе до сетбол за Щебе. Беноа обаче запази спокойствие и спечели следващото разиграване след солиден сервис и ретур уинър. За разлика от опонента си Щебе продължи солидното си представяне на сервис. При 6:5 Беноа отново беше изправен пред нови две точки за приключване на сета, едната от които беше спасена с изумително стоп воле. В тайбрека все пак по-стабилният от двамата, а именно Щебе надделя след множество непредизвикани грешки от ракетата на Пер.

Противно на очакванията от четвъртия сет, Беноа бе изключително концентиран в решаващата част, повеждайки с 3:0 за 12 минути. Сервисът и силният му бекхенд го поставяха във водеща позиция в разиграванията, а и за негово щастие бързият развой на събитията сякаш бяха отчаяли германеца. В края на двубоя Пер започна да твори на корта, като при 4:0 и 40:15 той изпълни зашеметяващ бекхенд лоб. При 5:0 Щебе явно изпитваше физически проблем, което още повече улесни задачата на Пер, който затвори мача с 6:0 в петия му сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич и Пер поcтигнaхa победи, които оформихa cблъcък помежду им във втори кръг Антъни Арабов

Коментари





Следвайте ни в Facebook