Чорич: Доскоро имах опасения за край на кариерата си, но тези мисли са в миналото

от в 10:31 на 19.02.2022
Диана Андреева

Проблемите на Борна Чорич започнаха в началните месеци на 2021-а. След като отпадна във втория кръг на Australian Open, Борна взе участие в още едва един турнир през сезона, преди официално да сложи край на изявите си през годината поради травма в областта на рамото. В началото на 2022-ра Чорич планираше да се завърне обратно в професионалния тенис Тур и дори пристигна на австралийска територия, но неприятностите отново го застигнаха и той се оттегли от надпреварата в "Мелбърн Парк". 

През вчерашния ден обаче Чорич най-накрая съобщи положителни новини пред медиите и обнадежди своите почитатели. Хърватинът заяви в интервю, че се чувства отлично и е напълно възстановен от контузията, като дори разкри кога смята да направи така чаканото си завръщане на корта. 

"За първи път от пет години насам не пия никакви болкоуспокояващи хапчета." - започна изказването си Чорич. "Чувствам се отлично и съм напълно готов да се завърна обратно в Тура. Първият ми турнир за годината ще бъде Мастърса в Индиън Уелс и нямам търпение за неговото начало. 

Преминах през наистина трудни моменти. Преди два месеца дори не вярвах, че ще мога да продължа кариерата си, мислех, че тази контузия няма да ми позволи отново да бъда на корта. Въпреки всичко, продължих да вярвам, че ще успея да се справя и съм наистина щастлив, че не се отказах. Наблюдавам сериозен прогрес в играта си през последните осем седмици и ще продължа да тренирам усилено." - завърши изказването си Чорич пред Дневник Нова ТВ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич: Доскоро имах опасения за край на кариерата си, но тези мисли са в миналото Диана Андреева
Теми:  
борна чорич | инидън уелс | тенис турнир в индиън уелс | чорич

Коментари





Следвайте ни в Facebook