Циципас загуби сет срещу играчи извън топ 150, но не допусна изненада в Маями

от в 09:07 на 27.03.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас не може да намери най-добрата си игра през последните няколко седмици и допусна някои крайно неочаквани загуби. Тази нощ обаче наглед трябваше да има напълно протоколен двубой, тъй като срещаше квалификанта Джефри Джон Улф във втория кръг на Мастърса в Маями. Гъркът беше срещнал същия опонент на надпреварата в Акапулко и тогава му отпусна само един гейм, разгромявайки го за под 50 минути прекарано време на корта. Днес обаче битката беше далеч по-сериозна и третият поставен трябваше да се потруди сериозно, за да намери място място в следващия етап на турнира, където предстои да срещне Алекс Де Минор.

Световният номер 167 сервираше безупречно в началото на мача, като фаворитът рядко можеше да вземе повече от точка в неговите подавания. Наглед изглеждаше, че Циципас няма никакъв шанс да пробие съперниковия сервис, но американецът допусна колебания в последния възможен момент и Циципас се възползва още от първата си възможност, с което отмъкна първата част.

Улф продължи да впечатлява и във втория сет, когато миналогодишният четвъртфиналист влезе в серия от неточности. а местният представител не се поколеба да осъществи дебютния си пробив в сблъсъка. Впоследствие балканецът навакса пасива си и дори поведе с 3:2, само че опонентът му продължи да се бори с всички сили и заслужено достигна до тайбрек. Там квалификантът изоставаше с ранен мини брейк, ала влезе в силна серия от спечелени точки и заслужено изравни общия резултат.

Решителната част обаче най-после ни показа сериозната разлика в класите между двамата тенисисти, тъй като Улф не можа да спечели нито един свой сервис гейм и закономерно Циципас се поздрави с един неочаквано труден успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас загуби сет срещу играчи извън топ 150, но не допусна изненада в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон джефри уулф | маями | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook