Дел Потро с емоционално признание: Дори не мога да изкачвам стълбите; нямам нищо

от в 10:18 на 27.09.2022
Калоян Соколов

Хуан Мартин дел Потро несъмнено е един от най-талантливите и обичани играчи в ATP Тура през последното повече от десетилетие, а новината за неговото отказване съкруши милиони фенове. Самият Тони Надал е споделял, че аржентинецът щеше да бъде номер едно в света, ако не беше спохождан от непрестанни травми и вероятно именно дел Потро е състезателят с най-малко късмет измежду всичките си колеги. Бившият шампион на US Open пък говори открито за проблемите си, откакто окачи ракетата и думите му определено биха могли да разчувстват и най-коравите хора:

"Наскоро бях в Швейцария, за да се видя с поредния лекар. Започнах ново лечение, което ми беше препоръчано от редица други тенисисти, но досега няма никакъв положителен ефект. Може само да си представяте по какъв начин се чувствам, след като съм преминал през поредната опереция или лечение, а нещата продължават да не се подобряват. Както винаги, то аз започвам да заблуждавам самия себе си и да вярвам във всеки един процес, така че разочарованието е огромно, когато отново резултатите липсват. Това ми се случва постоянно през последните три години и половина.

В момента единствено мога да ходя. Дори не мога да се затичам. Не мога да изкачвам стълбите без да изпитвам болка. Не мога да шофирам за дълго време, ако не спра, за да направя разтягане на краката си. Така изглежда сегашната ми реалност, което е ниастина трудно и тъжно, но винаги се опитвам да подобрявам положението си и се стремя към воденето на най-добрия възможен живот, въпреки че изпитвам подобни проблеми. Важно е да се освободя психологически от този товар.

Не мога да приема живот без тенис. Не бях подготвен да направя преход към някакво друго занимание, когато приключа със спорта. Нямам представя какво правят другите състезатели, за да осъществят нормално подобна промяна в ежедневието си и как съумяват да се чувстват добре. Бях номер три в света, след това колената ми се "счупиха" и ето ме пред вас сега. Човек, който няма абсолютно нищо.

През цялото време се опитвах да се възстановя, но в Буенос Айрес усетих как вече е дошъл моментът да спра. Оттогава насам съм в процес на търсене и обмислям какво би ми харесало да правя занапред. Много тенисисти са ми споделяли, че са мислили по този въпрос през последните 1-2 години от кариерата си. Аз обаче тепърва го правя" - завърши една от най-тъжните тенис интервюта някога.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро с емоционално признание: Дори не мога да изкачвам стълбите; нямам нищо Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook