Дори и без Джокович: Сърбия извоюва победата над Норвегия на ATP Cup!

от в 13:41 на 01.01.2022
Мирела Николова

Сърбия трябваше да понесе тежък удар, след като стана ясно, че Новак Джокович се е отказал от участие в отборната надпревара ATP Cup. Въпреки това обаче сърбите показаха, че липсата на най-добрия им тенисист не е пагубна за отбора и стартираха с успех над Норвегия в тазгодишното издание на турнира. В двубоя на вторите ракети Краинович донесе първата победа на страната си, но впоследствие Рууд изравни общия резултат помежду им, поради което всичко бе решено в сблъсъка при тандемите. Там Филип Краинович и Никола Чачич преодоляха съпротивата на Каспър Рууд и Виктор Дурасович в последователни сетове - 7:6 (3) 6:3, и така подпечатаха дебютния успех за Сърбия в надпреварата. 

В началните минути на срещата норвежците се чувстваха по-комфортно на корта и демонстрираха значително по-добър синхрон, който допринесе за реализирането на пробив в първия сервис гейм на противниците. Впоследствие те бяха изправени пред опасност от незабавен рибрейк, но съумяха да съхранят преднината си за 3:0. С напредване на времето Краинович и Чачич бяха все по-солидни, а отличната им игра в близост до мрежата доведе до връщане на пробива и 4:4. Стигна се до тайбрек, в който сърбите поеха инициативата от самото начало и не я изпуснаха до края, за да запишат дебютната част на своята сметка.

Вторият сет стартира с два разменени пробива, но още един такъв в актива на Сърбия им осигури бърз аванс от 4:1. Западните ни съседи съхраниха високото си ниво на игра до края на двубоя и макар да срещнаха затруднения в гейма, в който сервираха за победата, те не позволиха да се стигне до обрат и скоро ликуваха с успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дори и без Джокович: Сърбия извоюва победата над Норвегия на ATP Cup! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | Двойки | никола чачич | Обзори | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook