Достойно представяне: Томова спечели сет срещу бивша №4, но отстъпи в ИУ!

от в 11:01 на 10.03.2024
Елеонора Александрова

Индиън Уелс е турнирът, който първата ни ракета при жените, Виктория Томова, ще запомни с положителни емоции. След като в първи кръг Вики постигна елитна победа над бившата "мейджър" шампионка, София Кенин, родната ни представителка изигра нов силен мач срещу Каролин Гарсия, макар и резултатът да не бе в полза на българката. Французойката победи за малко повече от 90 минути с 6:1, 3:6, 6:3, като в следващия кръг тя ще срещне Мария Сакари.

Бившата номер 4 изцяло доминираше в първия сет, като допусна само един гейм и не даде шанс на опонентката си да бъде конкурентна, като така той продължи само 22 минути.

Втората част на двубоя също не започна по желания начин за софиянката, като Гарсия поведе с 2:1, ала точно тогава Вики вдигна темпото си на игра и печелейки две поредни подавания от началния удар на опонентката си, пое контрола, печелейки с 6:3.

В третия сет и двете играха убедително, но ранен пробив на световната номер 26 се оказа ключов за развитието на двубоя. Макар и Вики да имаше възможност да изравни шансовете, сервис играта на опонентката й бе твърде силна и така фаворитката в двубоя спечели третия сет с 6:3, съответно и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Достойно представяне: Томова спечели сет срещу бивша №4, но отстъпи в ИУ! Елеонора Александрова
Теми:  
виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook