Драма и обрат! Франция сломи Германия със Зверев и запази шансове за продължаване напред

от в 15:19 на 01.01.2024
Кристиан Русинов

Франция надделя над Германия с 7:6 2:6 и 12:10 в решителен тайбрек в мача им на смесени двойки и по този начин спечели дуела срещу бундестима от група D на турнира "Юнайтед къп".

Първият сет започна равностойно, като за отчинане е фактът, че за целия сет и двата отбора поддържаха 100% вкаран първи сервис. Въпреки това обаче, при резултат 4:4 те си размениха четири поредни пробива и по този любопитен начин се стигна до тайбрек, който бе спечелен от френската двойка със 7:4. 

Серията от пробиви продължи и в началото на втория сет, но този път германците първи затвърдиха предимството си, като набързо взеха голям аванс в резултата. Те стабилизираха играта си на сервис, реализирайки три аса в частта. Сетът бе спечелен с от Кербер и Зверев с 6:2 и така се стигна до решителен тайбрек.

В тайбрека германската двойка взе ранен мини-пробив, но французите го върнаха веднага. Гарсия и Роже-Васлен стигнаха до два мачбола при резултат 9:7, но Кербер пласира страхотен уинър по правата и отрази единия мачбол. След грешка на Гарсия в близост до мрежата пък германците получиха точка за спечелване на мача, но Кербер този път сгреши от дъното на корта. В крайна сметка, след още един пропуск от германката, французите спечелиха с 12:10 и стигнаха до крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма и обрат! Франция сломи Германия със Зверев и запази шансове за продължаване напред Кристиан Русинов
Теми:  
united cup

Коментари





Следвайте ни в Facebook