Джокович преди първия си мач в Мелбърн: Китката ми е добре; успях да се възстановя навреме

от в 04:12 на 14.01.2024
Мартин Петков

Новак Джокович успокои всички свои почитатели по повод физическото си състояние и най-вече проблемите си в китката преди началото на кампанията по защитата на титлата си в Мелбърн. Сърбинът се оплака от травма именно в тази област на играещата си ръка при участието си на United Cup, като именно контузията изигра ключова роля при поражението му от Алекс де Минор, което сложи и край на серията от 43 поредни победи за световния номер едно на австралийска земя.

На пресконференция в часовете преди да излезе на корта за откриващия мач на тазгодишния Аустрелиън Оупън, рекордьорът по титли от Големия шлем побърза да зарадва почитателите си, че далеч не се чувства толкова зле, споделяйки как травмите му при предходните издания на турнира са били далеч по-сериозни:

"Китката ми е добре. Имах нужното време, за да се възстановя от двубоя си срещу Де Минор на United Cup до първия ми мач тук. Тренирам оптимално, като не изпитвам никаква болка по време на сесиите си. Всичко изглежда добре, предстои да видим и дали ще бъде така.

Травмата не е толкова тежка като други контузии, които съм имал при участията си тук. През 2021-ва и през миналата година имах значително по-сериозни контузии, с които трябваше да се справям. Не мога да предположа дали болката ще се поднови. Когато започна да играя мачове, то нивата на стрес по време на тях са много по-високи, така че не знам, ще разберем.", разясни 10-кратният шампион от Откритото първенство на Австралия, който по-късно в хода на днешния ден ще излезе на корта за двубоя си от първия кръг на надпревара срещу 18-годишния квалификант Дино Призмич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович преди първия си мач в Мелбърн: Китката ми е добре; успях да се възстановя навреме Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | новак джокович | пресконференция

Коментари





Следвайте ни в Facebook