Джокович след финала: Нямах сили в края; нещата се подобряват бавно, но сигурно

от в 23:17 на 24.04.2022
Мирела Николова

Въпреки поражението си на финала в Белград днес Новак Джокович демонстрира сериозен прогрес в играта си в сравнение с тази от миналата седмица в Монте Карло и неговите фенове определено могат да бъдат обнадеждени, че скоро световният №1 ще успее да възвърне най-добрата си игра. На пресконференцията си след финалната битка сърбинът направи обзор на представянето си през последните дни, отбелязвайки възходящата градация в развитието на играта си.

"Трябва да обърна внимание върху позитивите. Играх пред родна публика и беше тъжно, че в третия сет нямах никакво останало гориво в себе си и не можех да се боря. Поздравявам Андрей за поредната му страхотна седмица. Той е сред най-добрите играчи с причина. 

Можеше да загубя още първия си двубой, така че след четири тежки трисетови битки всичко, което мога да кажа, е, че съм изтощен. Тези три сблъсъка могат да ми послужат отлично през сезона от тук насетне.

Не се чувствах твърде уморен преди края на втория сет. Геймът при 5:4 бе изключително продължителен и това беше моментът, когато започнах да не се чувствам добре. Смятам, че играх стабилно по време на тайбрека. В началото на третата част излязох готов да се боря, но случилото се не беше никак приятна гледка за зрителите. Искрено съжалявам за това преживяване, тъй като знаех, че хората са дошли да ме видят да се боря и да спечеля. 

Въпреки всичко хубавото е, че тези физически проблеми дойдоха в четвъртата ми среща в турнира, за разлика от Монте Карло, когато това се случи още на старта. Това означава, че нещата се подобряват бавно, но сигурно", завърши 20-кратният шампион от Шлема.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след финала: Нямах сили в края; нещата се подобряват бавно, но сигурно Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook