Джокович срещу Зверев е големият финал за трофея в Лондон (видео)

от в 23:25 на 17.11.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович постигна лесна победа над Кевин Андерсън след 6:2, 6:2 на 1/2-финалите в Лондон и така се класира за мача, за трофея, на финалния "Мастърс" в английската столица. Още по-впечатляващото е, че сърбинът продължава да няма загубен сет след четирите си мача до момента в турнира. 

Джокера ще спори за трофея срещу младия Александър Зверев, като до момента двамата имат на сметката си три мача един срещу друг и сърбинът води с 2:1 при победите. Те ще се срещнат два пъти в рамките на няколко дни, след като в груповата фаза Ноле се справи лесно с германския младок - 6:4, 6:1. 

Срещу Кевин Андерсън иначе Джокович постигна осмата си победа в преките мачове, но все пак утехата за гиганта е, че той се справи прекрасно по време на дебютното си участие на финалите и стана първият южноафрикански тенисист, който достига до фазата преди финала.

Финалът в заключителния "Мастърс" ще бъде седми в кариерата на Джокович, като до момента той има пет спечелени финала в турнира - през 2008, 2012, 2013, 2014 и 2015 година, както и един загубен през 2016 година от Анди Мъри. 

В случай, че утре успее да спечели титлата Джокера ще завоюва своя 73-и трофей в кариерата си, както и пети за тази календарна година. Освен това ще задмине Пийт Сампрас и Иван Лендъл по брой триумфи в този турнир и ще се изравни по брой трофеи на финалите с Роджър Федерер, който има на сметката си рекордните шест отличия от заключителния турнир на ATP. 

Самата среща между Ноле и Кевин иначе се разви безпроблемно за сърбина и той проби в първия и седмия гейм на първия сет, за да спечели частта с лекота и да направи голяма крачка към крайния успех. 

Вторият сет започна също отлично за Новак и той проби още в началния гейм, а след това достигна до нов пробив в петия гейм, за да убие каквато и да е интрига във втората част и да си затвърди успеха в мача.

Джокович може да стане първият играч след Иван Лендъл през 1986 година, който печели финалния турнир без загубен сет. Неделният финал започва в 20,00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович срещу Зверев е големият финал за трофея в Лондон (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | кевин андерсън | мастърс лондон | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook