Джокович: Събития извън корта ми повлияха, не съм в топ форма

от в 09:26 на 27.03.2019
Георги Христов

Световният №1 Новак Джокович коментира поражението си от Роберто Баутиста Агут на турнира в Маями. Испанецът се наложи след 1:6, 7:5, 6:3 и за втори път надигра Ноле през 2019 година.

"Не за първи път губя и в Индиън Уелс, и в Маями. Щом това се повтаря - значи трябва да преосмисля подготовката си за тези турнири.

"Извън корта се случиха много събития. Това ми повлия на изявите. И със здравето не съм на 100%. Не съм достигнал оптимална форма. Но това е животът и продължавам да се уча.

"Роберто е стабилен тенисист. Поздравявам го за отличния обрат. Не трябваше да губя този мач. Имах много възможности, но ги пропуснах. И затова се стигна дотук.

"Сега започва сезонът на клей. Израснал съм на тази настилка и обичам да играя на нея. Ще видим. Трябва да повиша нивото си на представяне," коментира Джокович, който започна в Индиън Уелс без да е играл от Australian Open насам.

Оттук нататък Джокович предстои да мисли затова да спечели отново "Ролан Гарос" и за втори път в кариерата си да стане притежател в един и същи момент на всички отличия от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Събития извън корта ми повлияха, не съм в топ форма Георги Христов
Теми:  
новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook