Джокович за мача със сензацията ван Райтховен: Беше тежка битка с класен съперник

от в 10:56 на 04.07.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да премине през първия си сериозен тест на тазгодишния Уимбълдън, изправяйки се срещу нидерландската сензация Тим ван Райтховен. Световният номер 104 до неотдавна изобщо не беше играл в основната схема на ATP турнир, но впечатли цялата тенис общественост с рейда си до титлата в Хертогенбош, където разгроми настоящия лидер в ранглистата - Даниил Медведев.

Това накара организаторите в Лондон да предоставят заслужен "уайлд кард" на ван Райтховрн, който не разочарова в дебюта си на Голям шлем, достигайки фазата на осминафиналите. Там обаче Джокович се оказа непреодолимо препяствие за него и приказката на нидерландеца приключи, макар че той беше достоен конкурент в първата половина от срещата си с топ поставения. Защитаващият шампион също не отрече трудностите, които му е създал неговия съперник и се изказа повече от ласкаво за него в последвалата си пресконференция:

"Още преди мача знаех, че ме очаква тежка битка с Тим, когото никога не бях срещал досега. Той има много подходяща игра за тревни кортове, което напълно доказа днес. Аз пък бях солиден от основната линия и започнах да разчитам сервиса му далеч по-добре от третия сет нататък. Кортът става по-хлъзгав, щом покривът бива затворен и усещането е, че играеш в зала. Днешният ден беше специален за мен, имайки предвид отминалата церемония на централния корт с всички други велики шампиони и съм много щастлив от начина, по който затворих двубоя.

Истината е, че загубих ритъма си на собствен начален удар в последните няколко гейма, но цялостно се получи страхотна битка с класен опонент на тази настилка. Сега ми предстои среща с установен топ играч, какъвто вече е Синер. Той израства сериозно на голямата сцена и се справя отлично с напрежението. Останах впечатлен от доминиращото му представяне в мача с Алкарас през първите два сета. Той е уверен във възможностите си и вярва, че може да победи всеки" - заключи 20-кратният шампион от Големия шлем.

Източник: Firstsportz

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за мача със сензацията ван Райтховен: Беше тежка битка с класен съперник Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | Пресконференции | тим ван райховен | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook