Еднопосочен трафик: Кирьос не остави шансове на Фонини в дербито на "лудите глави"

от в 21:27 на 27.03.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос и Фабио Фонини са две от най-непредвидимите тенисисти в професионалния Тур, поради което сблъсъците помежду им винаги са очаквани с огромен интерес. Днес обаче срещата им от третия кръг на Мастърса в Маями не успя да оправдае очакванията, тъй като нивото на италианеца бе далеч от неговото най-добро и без каквито и да било затруднения световният №102 достигна до крайната победа след крайното 6:2 6:4. Така той си осигури участие в осминафиналната фаза на надпреварата, където му предстои сблъсък с победителя от мача между Яник Синер и Пабло Кареньо Буста.

Двубоят стартира по кошмарен начин за италианеца, който допусна цели 3 двойни грешки в откриващото си подаване, и съвсем скоро първият пробив в срещата стана факт. Неточностите от двете страни на корта изобилстваха, но това не пречеше на Кирьос да поддържа аванса си, тъй като сервисът му работеше безотказно и не позволяваше на Фонини дори да влезе в разиграване. Хаотичната игра на бившия №9 и неговите плитки удари често създаваха предпоставки за атака от страна на канбереца, който успя да се възползва от липсата на концентрация на съперника си, за да реализира нов брейк, с който предреши изхода на дебютния сет в своя полза.

С началото на втората част Фонини значително стабилизира представянето си, изостряйки ударите си и свеждайки грешките до минимум. Колкото повече напредваше времето, толкова по-вълнуващи размени на удари наблюдавахме, тъй като италианецът вече се чувстваше много по-комфортно на корта и зрелищните отигравания от неговата ракета не спираха да се множат. Подемът в играта на световния №34 обаче бе париран от няколко блестящо проведени акции на Кирьос, който спечели 12 от последните 13 точки в мача и с късен пробив в деветия гейм си гарантира мястото сред най-добрите 16 в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еднопосочен трафик: Кирьос не остави шансове на Фонини в дербито на "лудите глави" Мирела Николова
Теми:  
atp | маями | Ник Кирьос | Обзори | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook