Федерер: В ранните ми тенис години се държах като идиот на корта

от в 20:54 на 08.03.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер призна, че като тинейнджър изобщо не е бил толкова сдържан на корта, колкото е в момента. Швейцарецът всъщност бе определян като едно от лошите момчета на тениса до 2000 година, но след това нещо се промени у него.

"Бях луд и много емоционален. Хвърлях ракети, крещях много на тенис корта, а освен това плачех след загубите. Изобщо не можех да ги приемам. Беше просто катастрофа както по време на мач, така и след мач", разкрива Федерер ранните си години.

"В крайна сметка ми отне известно време да осъзная кой съм. От 22-ата ми годишнина нататък вече знаех кой съм на корта и в крайна сметка това ми помогна много. Знаех как да се държа правилно и бях по-търпелив".

"За мен бе важно да осъзная защо тренирам, защо играя, както и защо пътувам по всички турнири. Бях пределно фокусиран. Хората, които ме гледат на стадиона, както и по телевизията, все пак не искаха да виждат един идиот. Исках да бъда добър пример за подражание и в крайна сметка се радвам, че се промених в тази насока".

"Това ми помогна да направя тази кариера и в крайна сметка успях да контролирам правилно емоциите и ума си, за да може да имам предимство".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: В ранните ми тенис години се държах като идиот на корта Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook