Федерер: Знаех, че не мога да спечеля турнира, така че определено направих крачка напред

от в 03:59 на 12.03.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер определено е играчът, за когото се пише и говори най-много през последните дни, а и няма как да бъде другояче, след като един от най-великите тенисисти в историята се завърна в игра след около 14-месечна пауза. Швейцарецът показа, че далеч не е забравил как се печелят мачове и стартира с отлична победа над Даниел Еванс, но отстъпи в драматичен сблъсък на Николоз Басилавшили в следващия кръг.

Така Маестрото направи първите си стъпки към възвръщането на своята оптимална спортна кондиция, която той цели да бъде във връхната си точка по време на сезона на трева и Олимпийските игри, а ето какво сподели самият тенисист относно своето участие в Катар и бъдещите си планове за сезона:

"Спечелването на титлата никога не е било реалистична цел и знаех това много добре. Тялото ми съумя да издържа на натоварванията, макар че днес изпитвах известни болки в рамото си още със ставането, но това е напълно нормално с оглед на обстоятелствата. Щастлив съм от това как съумях да изиграя два трисетови двубоя срещу първокласни играчи и се надявам да съм в подобащо състояние за турнирите на трева, където действително започва годината за мен. Най-важното е, че се чувствах добре и това показва как вървим в правилната посока - завърши бившият номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Знаех, че не мога да спечеля турнира, така че определено направих крачка напред Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервю | пресконференция | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook