Философията на Григор Димитров: По-важно е да си велик човек, отколкото велик шампион (видео)

от в 12:18 на 15.08.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров заслужено има репутацията на един от най-големите спортмени в ATP Тура и никой от останалите състезатели не си е позволявал никога да се изкаже негативно по негов адрес. Изглежда пък за първата ни ракета, то човешките качества винаги са били на по-висок пиедестал спрямо спортните, което разбираме от последното му интервю:

"Някои неща са извън нашия контрол и нямаме право на избор.  В крайна сметка, можеш само да бъдеш себе си. Това е едно от най-важните изкуства за усвояване в живота.

Много хора ме питат дали съжалявам за нещо и бих ли постъпил по по-различен начин в дадена ситуация. Връщайки се назад, то категорично не бих го сторил, защото точно тези преживявания са ме оформили не само като играч, но и като човек.

Да, титлите и челните позиции в ранглистата са страхотно нещо, само че винаги се сещам какво ми каза моята майка, когато ми предстоеше да стана професионален тенисист, а именно, че иска от мен да се превърна във велик човек и чак след това във велик шампион.

Тези думи останаха завинаги в съзнанието ми. Може би щях да направя нещо по-различно и да достигна до по-висока позиция в ранглистата. Кой знае? Аз обаче съм много щастлив от преживяванията си в миналото" - разказва най-добрият български тенисист пред официалните медийни канали на Мастърса в Синсинати.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Философията на Григор Димитров: По-важно е да си велик човек, отколкото велик шампион (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook