Григор Димитров: Дали още съм "бейби Фед"? Израствам

от в 20:35 на 10.02.2017
Калоян Пламенов

Григор Димитров остана много доволен от класирането си за полуфиналите на АТР 250 турнира в София. Той смята, че има израстване в представянето му и целта е да спечели титлата в София. Той обаче иска да гледа стъпка по стъпка и не мисли затова дали е фаворит за трофея.

"Най-важното за мен е да съм постоянен. Дали още съм Бейби Фед? Израствам! Целта е да играя добре през цялата година. Здрав съм, щастлив съм. Съсредоточен съм. Всякакви прякори и други неща ги оставям настрана," коментира Гришо на пресконференцията си на въпрос дали още е логично да бъде сравнявам с Роджър Федерер.

Гришо отчете огромния принос на публиката за успеха му. "Чувството е по-различно пред родна публика. Гледам мач за мач и се стремя да не обръщам внимание на други неща.

"Неделя? Утре е събота. Днес беше по-добър мач. Бях още по-фокусиран, играх по-добре. Починах добре. Гледам изцяло за утрешния мач," коментира още той по повод мача си в събота. "Дали съм фаворит. Никога не трябва да гледаш много напред. Стъпка по стъпка."

Димитров бе попитан и за един от наболелите въпроси през седмицата - доколко грамотна е българската публика и дали се държи адекватно и уважително спрямо опонентите му. "Не мога да се оплача от публиката. Всичко върви по план."

За евентуален сблъсък с Мартин Клижан той обясни, че е подготвен. "Срещу Клижан знам какво да очаквам, играли сме. Левичар. Ще го погледам на запис тази вечер и с треньора ще го обсъдим. Мисля, че удрям топката добре. Трябва да задържа това ниво." Впоследствие обаче словакът допусна поражение от Николоз Басилашвили.

"Всеки един ден трябва да подобряваш нещо. Тук идва и работата на треньора - да види от какво имаш нужда. Работя върху нещата, които мога да подобря. Тенисът е комплексна игра," убеден е Григор, който е на мнение, че добрата му серия през сезона се дължи именно на основите поставени с Дани Валверду в подготовката.

Запитан дали би направил академия на свое име в България, подобно на сестри Малееви, Димитров обясни, че сега е концентриран върху професионалните си занимания и за в бъдеще ще мисли по този въпрос. ""Не бива да се сравнявам с постигнатото от семейство Малееви. Те са пример, легенда. Що се отнася до академия "Димитров" или друго - това е далечно. Фокусиран съм върху играта си. Това са странични неща докато съм на тази възраст. Изцяло се фокусирам върху играта си. Надявам се за в бъдеще да допринеса за в бъдеще. Цялото ми внимание обаче е насочено към тениса сега."

През днешния ден бе отчетен и рекорд от 9600 зрители по трибуните в Арена "Армеец".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Дали още съм "бейби Фед"? Израствам Калоян Пламенов
Теми:  
sofia open | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook