Григор Димитров - Тейлър Фриц 6:7, 6:7 (гейм по гейм)

от в 19:01 на 06.05.2019
Мария Петрова

Григор Димитров започва днес участието си на АТР Мастърс 1000 турнира в Мадрид. Българинът все още няма загуба в първи кръг на АТР турнир през 2019 година и сега е считан за фаворит срещу американеца Тейлър Фриц, който е след него в ранглистата - №57. Мачът започна около 18,05 часа.

Досега двамата състезатели нямат официални срещи помежду си. 21-годишният състезател спечели през 2019 един турнир от сериите "Чалънджър", а в Монте Карло достигна осминафиналите и допусна загуба от световния №1 Новак Джокович.

От своя страна Гришо достигна последователно осминафиналите в Монте Карло и Барселона. В каталунската столица той допусна обрат срещу Николас Джари, след като спечели първия сет.

През миналата година Димитров загуби във втори кръг от Милош Раонич, а най-доброто му постижение датира от 2015, когато победи Стан Вавринка, но в четвъртфиналите не успя да се справи с местния идол Рафаел Надал.

Победителят между Димитров и Фриц очаква в следващата фаза поставения под №1 Новак Джокович.

Гледайте онлайн двубоя:

ЛИНК 1

ЛИНК 2

ЛИНК 3

ЛИНК 4

ЛИНК 5

ЛИНК 6

ОЩЕ ЛИНКОВЕ! 

Коментар на живо:

* Димитров ще сервира първи

1:0 - Колебания за Гришо при втори сервис. Той поведе 30:15, но след това загуби две последователни разигравания - второто след непредизвикана грешка. Все пак той отрази точката за пробив.  В крайна сметка Димитров открива сметката си в мача.

1:1 - Добро представяне от Фриц. Той поведе с 40:0 и в крайна сметка реализира втория геймбол.

2:1 - Гришо имаше проблеми. Стигна се до равенства при 30:30 и 40:40. Димитров пропусна геймбол с двойна грешка. След това се наложи пак да спасява точка за пробив. В крайна сметка българинът отново взема подаването си.

2:2 - Фриц загуби първото разиграване, но след това сервира отлично и нямаше проблеми да затвори на 15.

3:2 - Най-добрият гейм за Григор дотук. Той печели на 15 и пак повежда.

4:2 - Фриц поведе бързо с 30:0, но след това Димитров спечели две много хубави разигравания, за да възстанови равенството. 21-годишният състезател допусна грешка и се наложи да отразява първа точка за пробив. Той не се справи и Григор взема решителен аванс.

4:3 - Рибрейк!. Григор поведе с 30:0 и сякаш нямаше да има проблеми. Не така мислеше съперникът му. Фриц заслужи точка за връщане на пробива при 40:30. Григор реши да пробва къса топка в този момент и не сполучи.

4:4 - Отлично сервиране на Фриц. Той изравнява резултата, затваряйки на 15.

5:4 - Димитров спира серията на съперника. Той печели на нула и заставя Фриц да сервира за оставане в сета. Бащата на Гришо - Димитър е в ложата му заедно с Дани Валверду.

5:5 - Фриц редува смели изпълнения с непредизвикани грешки. Така се стигна до 30:30. В този ключов момент той пласира директна точка от сервис. След това реализира геймбола.

6:5 - Втори пореден гейм на нула за Димитров. Той си осигурява минимум тайбрек.

6:6 - Григор изигра находчиво третата точка в гейма за аванс 30:15. След това сантиметри разделиха бекхенда му от линията и се стигна до 30:30. Фриц се добира до тайбрек.

6:7 - Димитров бързо поведе с два мини-пробива за 3:0 точки. Фриц не се предаде и ги върна, но все пак размяната на полетата дойде при 4:2 за българския спортист. Грешка от бекхенд на Димитров доведе до изравняване - 5:5. Фриц намери сервиса си и стигна до сетбол при 6:5. Димитров рискува с къса топка и спаси критичната ситуация. При 9:8 Фриц получи сетбол вече на свой сервис и не сбърка. Точно 57 минути на корта дотук. 

ВТОРИ СЕТ:

* Фриц сервира първи

1:0 - Фриц поведе бързо с 30:0, но след това Димитров показа добра игра, за да изравни. В този момент Гришо потърси излизане на мрежата, но беше разминат. Фриц открива резултата.

2:0 - Фриц направи много хубав ретур за 40:30 и точка за пробив. Той я реализира след поредна непредизвикана от бекхенд на Григор Димитров.

3:0 - Гейм на нула за Тейлър Фриц, който затвърждава пробива убедително.

3:1 - Димитров спира серията от четири поредни гейма на опонента си. Той затвори на 30.

4:1 - Геймът е за Фриц. Той печели на 15 и изглежда все по-близо до крайния успех.

4:2 - Григор запазва шансовете си да направи нещо в този сет, след като си печели подаването на 30.

4:3 - Димитров връща пробива, след като се възползва от слаб сервис гейм на противника.

4:4 - Трети пореден гейм в полза на Григор Димитров. Най-убедителният за него във втория сет.

5:4 - Фриц се доближава само на гейм от спечелването на мача. Той затвори на нула с 14-ия си ас в мача дотук.

5:5 - Добър гейм за Димитров. Той спечели на 30 и изравнява отново.

6:5 - Доста грешки и от двамата. Стигна се до 30:30, а след това и 40:40. Последва директен ас и Фриц си осигурява минимум тайбрек.

6:6 - Гейм на нула за Григор и отново се стигна до тайбрек. 

7:6 - Фриц поведе от самото начало на тайбрека и в крайна сметка затвори със 7:4 точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Тейлър Фриц 6:7, 6:7 (гейм по гейм) Мария Петрова
Теми:  
madrid open | григор димитров | григор димитров - тейлър фриц | григор димитров на живо | мадрид | тенис | тенис бг | тенис бг на живо | тенис лайв | тенис на живо | тенис новини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook