Григор след успеха: Не мисля, че някога съм печелил толкова бързо, но той не беше добре

от в 07:10 на 26.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се поздрави с една от най-бързите си победи в кариерата, след като отпусна само един гейм на Яник Ханфман и го разгроми за само 46 минути в третия кръг на Мастърса в Маями. Впоследствие първата ни ракета даде традиционното си интервю на корта, където говори за изминалата среща, настоящото си физическо състояние и предстоящата 1/8-финална битка с Хуберт Хуркач:

Григор, това беше светкавично бързо! Не се случва често да спечелиш мач за 46 минути, нали така?

- Със сигурност. Не мисля, че някога съм печелил толкова бързо, но мисля, че той не се чувстваше по най-добрия възможен начин и определено му имаше нещо. Аз обаче трябваше да остана концентриран и да бъда готов за всяка една топка. Той е много опасен играч и бях подготвен добре за срещата, което определено ми помогна. Подобни мачове са рядкост през годините и не искам да мисля прекалено ммного върху случилото се. Ще го оставя да отмине и ще продължа работа.

Днес изглеждаше в чудесна форма, вероятно тази бърза победа ще ти помогне да си още по-свеж за следващия двубой?

- Да, днес се чувствах много добре. Имах няколко часа повече от предвиденото за възстановяване, което ми беше от допълнителна помощ . Все още не знам дали ще играя отново на следващия ден, но това е без значение, защото се чувствам отлично. Тук всеки мач е битка, защото условията са тежки за играчите. Всеки от нас иска да се представи по възможно най-добрия начин и днес е един от дните, които трябва да оценя подобаващо и да продължа напред.

Предстои ти среща с Хуберт Хуркач, от когото никога не си губил. Какво трябва да направиш, за да запазиш перфектната си серия?

- Ами трябва да спечеля мача. Той е страхотен играч, но на първо място е страхотен човек и е един от най-близките ми хора в Тура. Изключително коварен и опасен играч. Той със сигурност ще очаква този двубой, но същото важи и за мен. Обичам този тип срещи и както казах, то се чувствам отлично физически, така че ще се опитам да използвам това като предимство.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след успеха: Не мисля, че някога съм печелил толкова бързо, но той не беше добре Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | интервюта | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook