Имаме нова WTA шампионка: Световната №52 завоюва първата си титла в Остин!

от в 00:07 на 06.03.2023
Мирела Николова

През тази седмица се проведе надпреварата от категория WTA 250 в Остин, където до финалната битка достигнаха две дебютантки в подобен етап, а именно Марта Костюк (№52) и Варвара Грачева (№88). В днешния финал станахме свидетели на общо 13 пробива, но в крайна сметка по-стабилната от двете състезателки в решителните моменти от срещата се оказа Костюк, която се нуждаеше от час и 32 минути игра, за да наложи волята си с 6:3 7:5 и да вдигне своята първа професионална титла.

Двете финалистки изпитваха сериозни затруднения от сервис линията в началото на мача, поради което се стигна до цели 5 поредни пробива. Първата, която успя да спечели подаването си, бе именно украинката, излизайки напред с 4:2. От своя страна, Грачева продължи да бъде изключително неубедителна от сервис и така световната №52 записа откриващата част срещу своето име.

Вторият сет стартира оптимистично за рускинята, която стабилизира началния си удар и поведе с 4:2. Тя успя да развие преднината си до 5:3, но точно когато сервираше за изравняване на отделните части, тя допусна няколко последователни непредизвикани грешки, коствали ѝ късен пробив. Това стечение на обстоятелствата върна устрема в действията на Костюк, която в следващите минути имаше преимущество над съперничката си във всеки един компонент от играта и съвсем скоро осъществи брейк в последния възможен момент, с който си подпечата дебютния WTA трофей.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме нова WTA шампионка: Световната №52 завоюва първата си титла в Остин! Мирела Николова
Теми:  
wta | варвара грачева | марта костюк | остин

Коментари





Следвайте ни в Facebook