Исторически първи кръг на Ролан Гарос: Имаме нов рекорд по 5-сетови мачове в Откритата ера

от в 13:30 на 01.06.2023
Калоян Соколов

Първите дни на надпреварите от Големия шлем са истински празник за всеки един тенис фен, тъй като програмата от мачове е изключително наситена, а освен това можем в игра да видим някои не чак толкова познати тенисисти, които впоследствие да се превърнат в герои, както се случи с Тиаго Сейбот Вилд.

Петсетовата победа на бразилеца над Даниил Медведев обаче беше една изключително скромна част от двубоите при мъжете, чийто завършек е дошъл в решителен сет и всъщност станахме свидетели на абсолютен рекорд в Откритата ера на тениса (стартирала през 1968г.) по този показател.

Мачът рекордьор се оказа този между Гаел Монфис и Себастиан Баез, а това определено беше сблъсък, който заслужаваше подобна чест, имайки предвид невероятната атмосфера на трибуните, която вдъхнови "Ла Монф" да постиге обрат от 0:4 гейма в петата част.

Така равносметката показваше, че в откриващия кръг сме станали свидетели на цели 21 петсетови мачове, с което падна тройния изравнен рекорд, който стоеше неподробен повече от 30 години - по 20 изиграни 5-сетови сблъсъци на Ролан Гарос 1992-ра, Уимбълдън 1984-та и US Open 1991-ва година.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Исторически първи кръг на Ролан Гарос: Имаме нов рекорд по 5-сетови мачове в Откритата ера Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рекорди | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook