Италиански играч след тежки обиди от комарджии: Вложете във вас, а не в другите

от в 18:33 на 08.03.2022
Калоян Соколов

Хазартните компании са завладели голяма част от спортния свят и често са главни спонсори на различни отбори, събития и различни рекламни кампании с най-известните атлети на нашето време. Това обаче има своите негативи, тъй като редица спортисти стават обект на обиди от страна на разгневени любители на залозите, които са загубили дадена сума и насочват агресията си към състезателя, по чиято вина са се лишили от потенциална печалба. Нерядко в тези случаи се стига до смъртни заплахи в медийното пространство, а самите тенисисти често биват оферирани да допуснат умишлено поражение в дадена среща, което е честа практика на по-ниските професионални нива.

Италианският играч Федерико Гайо пък не се поколеба да говори свободно по темата, след като допусна загуба в първия кръг на Чаланджър надпревара в своята родина и получи поредната порция закани за отнемане на неговия живот през последните седмици. Гайо все още няма спечелен мач от началото на сезона и все повече комарджии упражняват вербален тормоз върху него, а ето какво сподели самият световен номер 185:

"Тези хора са опасни, защото зависимостта им е по-силна от тях и са способни да извършат всичко. Искам да упражнявам професията си без страх и да се чувствам сигурен за безопасността си. Няма как да изкореним изцяло този проблем, като всеки един мой колега получава подобни съобщения, само че умолявам тези хора да бъдат отговорни за своите избори. Призовавам ги да вложат средствата си в самите тях и да се опитат да направят нещо смислено с живота си, а не да разчитат на чуждия труд, за да забогатеят. Нямам проблем с това да бъда обиждан, но нека конкретното лице да застане срещу мен с позицията си, тъй като е много лесно да си смел зад клавиатурата" - завърши италианският ветеран.

Източник: UbiTennis

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Италиански играч след тежки обиди от комарджии: Вложете във вас, а не в другите Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | федерико гайо

Коментари





Следвайте ни в Facebook