Италиански ветеран нанесе поредно поражение на Алиасим и го изхвърли от РГ!

от в 18:17 на 01.06.2021
Ради Тодоров

  Италианецът Андреас Сепи, който в момента се намира на незавидното 98-мо място в световната ранглиста, записа гръмка победа в четири сета срещу представителя на Канада и 20-ти поставен Феликс Оже-Алиасим. Сепи надви опонента си с резултат 6:3 7:6(10-8) 4:6 6:4 и се класира за първи път от 2017 година насам за втория кръг на Ролан Гарос. Там негов съперник ще бъде южноафриканецът Кевин Андерсън или кореецът Сун-Во Куон. 

   Първия сет започна равностойно, като и двамата тенисисти безпроблемно печелеха собствените си подавания. Все пак италианецът съумя да се откъсне в резултата чрез пробив, който бе реализиран за 3:2. Последва нов период от срещата, през който двамата печелеха началните си удари, като младият канедец не съумя да стигне до точка за пробив. В крайна сметка при 5:3, Сепи получи сетбол на сервис на канадеца и при втората си възможност затвори частта с резултат 6:3. 

  Във втория сет отново двамата лесно печелеха подаванията си. Впечатление правеха повечето грешки от ракетата на Феликс, който често се стремеше да пласира ударите си в близост до линиите. При резултат 5:4, Сепи достигна до 3 сетбола, но младокът показа здрави нерви и успя да изравни резултата. В крайна сметка сетът се реши в изключително равностоен тайбрек, в който и двамата достигнаха до сетболи, но все пак опитът на Сепи се оказа решаващ и при третия си сетбол в тайбрека, той затвори и втората част. 

  Окрилен от доминацията си в срещата, Сепи достигна до ранен пробив и в третата част. Оже-Алиасим обаче не беше казал последната си дума в този мач и, печелейки 4 поредни гейма, записа третия сет на сметката си. 

   В четвъртия сет двамата тенисисти проведоха доста дълги разигравания, които противно на логиката в повечето случаи бяха печелени от италианеца. Спокойствието и увереността, които той излъчваше му помогнаха да излезе рано напред в резултата с пробив, който му бе достатъчен, за да затвори мача след 3 часа и 36 минути игра. 

  Разочарован бе и треньорът на младия канадец Тони Надал, за когото Ролан Гарос винаги е бил турнир, свързан с успехите на неговия племенник. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Италиански ветеран нанесе поредно поражение на Алиасим и го изхвърли от РГ! Ради Тодоров
Теми:  
atp | андреас сепи | ролан гарос | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook