Какви мерки се обмислят за безопасното провеждане на US Open?

от в 15:22 на 31.05.2020
Калоян Пламенов

Как ще се проведе US Open и ще се проведе ли изобщо?

Това е въпрос, който се питат със сигурност доста от феновете на тениса. Припомняме, че няма да има турнири до края на август, но все пак с оглед на благоприятната ситуация около пандемията с коронавирус изглежда, че след това надпреварите лека полека могат да започнат.

Изпълнителният директор на Тенис асоциацията на САЩ Стейси Аластър разкри какви мерки могат да бъдат предприети, за да може да се стигне до успешно провеждане на Откритото първенство на САЩ.

"Все още нямаме някакви окончателни решения честно казано, но обмисляме различни мерки. Все пак обаче основно сме концентрирани върху това да създадем безопасни условия около провеждането на турнира", разкри тя.

"По принцип има като идея играчите да дойдат на корта, да тренират и след това да се завърнат директно в хотела. Без достъп до съблекалните. Така рискът се намалява значително. Една от мерките, които могат да се вземат, е чартърни полети да превозват тенисистите и те да дойдат с много малък екип, а не по няколко човека до себе си".

Все още датите на надпреварата са от 24-и август до 13-и септември.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какви мерки се обмислят за безопасното провеждане на US Open? Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook